Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 16.11.2016.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Vesti A

Slab na tuđe nevolje i nedaće

Iako je već zašao u godine na kojima bi mu mnogi pozavideli, jer uveliko gazi desetu deceniju, naš najstariji čitalac i veliki humanitarac Đorđe Čordašević iz Toronta (95), uprkos bremenu starosti nije posustao u svojim dobročinstvima.

Vesti
Neumoran u dobročinstvima: Đorđe Čordašević

Sa "Vestima" je od prvog dana, pa je tako za više od dve decenije, njegova pomoć u novcu i paketima stizala na brojne adrese nesrećnih zemljaka u otadžbini, kako pojedinaca, tako i kolektivnih centara. Sve to verno smo beležili i bili posrednici u mnogim akcijama ovog dobričine. Tako i ovog puta beležimo dobročinstvo koje je ovih dana uputio Vestern unionom porodici male Milice Tutunović iz sela Rajac kod Čačka, rođenoj sa obostranom kongenitalnom kataraktom. Reč je o 200 kanadskih dolara, koje je njen predani i brižni otac Zoran Tutunović, bivši oficir, danas nadničar, uspeo nedavno da podigne u obližnjoj pošti.
- Molim vas da se u ime naše porodice od srca zahvalite tom dobrom gospodinu. Neka ga dobro zdravlje i sreća uvek prate. Zahvaljujući ovako dobrim ljudima, više ne postoji nijedna prepreka u lečenju naše Milice. Posle operacija u Kalugi, kada je naša miljenica konačno progledala, sada je vodimo na rehabilitaciju u Novi Sad i očne stimulacije. Pomak je vidljiv. U suštini sve ide u dobrom smeru, poboljšan je vid i motorika, svesnija je svoje okoline, igra se sa sestrama... Promena je neprepoznatljiva, kao da je drugo dete u pitanju. Supruga Ana i ja smo zaista presrećni. Naravno, još dosta će morati da se radi sa Milicom kako bi njena rehabilitacija bila potpuna, ali mi smo spremni. Hvala Bogu i dobrim ljudima koji su nam pomogli u najkritičnijim momentima - rekao je našim novinarima Zoran Tutunović.

Redovni mesečni prilog

Pored porodice Tutunović, plemeniti Đorđe Čordašević je u proteklih devet meseci slao pomoć od 100 dolara, ukupno 900 dolara, Olgi Stojković iz izbegličkog kampa u beogradskom naselju Vidikovac, na čemu se ova žena, koja se igrom sudbine našla u nevolji, od srca zahvaljuje.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Lazovićima u pravi čas
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online