Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 13.02.2017.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Privatna arhiva A

Zalog za bolju budućnost

Proteklog meseca anonimni donator iz Sidneja, posredstvom Redakcije "Vesti", poslao je donaciju od ukupno 600 dolara.

Privatna arhiva
Lepa uspomena pre nedaća koje su ih pogodile: Porodica Gurjanov na maturi njihovog sina

Deo ovog priloga od 200 dolara namenio je slepom dečaku, 15-godišnjem Nikoli Joviću iz Kosovske Mitrovice, a preostali deo od 400 dolara ostavio je za nekoga kome je potrebno. Odluku kome će biti uručeno, prepustio je novinarima Humanitarnog mosta.

Sa nadom da će naš čitalac sa dalekog kontinenta biti zadovoljan, ovaj dar nedavno smo uručili mladim Gurjanovima iz Bečeja, za nastavak školovanja bez muka i briga, koje bi ih omele u nastojanju da se izbore za svoje bolje sutra.

Učinili smo to, znajući da roditelji mlađanog Aleksandra, učenika drugog razreda srednje ekonomske škole i 19-godišnje Aleksandre, izvanrednog studenta psihologije, nažalost, zbog brojnih neprilika, danas žive na rubu egzistencije.

Od kako je ozbiljna bolest oprhvala glavu porodice, oca Dragoslava, više nisu u stanju da izdvoje dovoljno sredstava da bi deci omogućili knjige, pribor, užinu, adekvatnu obuću ili odeću...

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Ova pomoć nam mnogo znači. Neizmerno se zahvaljujemo tom dobrom čoveku, ko god da je. Na ovo gledamo kao zalog za bolju budućnost, posle svega što nas je snašlo. Spasao nas je mnogih muka. Najbolji pokazatelj je i to što sam brže-bolje pošto je novac stigao, otrčao u banku da pošaljem deo Aleksandri za dom i menzu za naredna dva meseca. Već se mnogo brinula, jer početak novog meseca znači i račune za koje se treba pobrinuti. Srce me boli zbog toga, ali supruga Vesna i ja smo već na kraju svake snage. Nemamo nikakvih redovnih primanja kojima bismo pokrivali i njihovo školovanje, i to je ono što je za nas veoma zastrašujuće - rekao je otac Dragoslav Gurjanov (45), oboleo od retkih anomalija na mozgu, koji je posle skoro 24 godine rada kao tehničar poljoprivredne mehanizacije u PIK Bečej dobio otkaz.

Da njegova deca i te kako zavređuju pažnju, pohvalu, ali i nagradu, umesto reči, govore njihova dela. Oboje su nosioci Vukove diplome, đaci generacije i učesnici u brojnim takmičenjima. Vredna Aleksandra je protekle školske godine upisala Filozofski fakultet u Novom Sadu - smer psihologija na budžetu, gde je svojim trudom i zalaganjem ostvarila pravo i na studentski dom.

Stipendije jedino rešenje

- Dobro zdravlje i mnogo sreće želimo ljudima velikog srca širom planete, koji svojim nesebičnim delima omogućavaju da i naša deca žive i imaju mogućnosti za školovanje, koje ruku na srce, bez njih ne bismo imali. Morali bi da napuste školu i što pre se zaposle, a pitanje je gde? Posla ni za lek. Stipendije bi im mnogo značile, ali nema ko da ih stipendira. Niko nam se nije odazvao. Svesni smo da se mnogo naših ljudi i sugrađana nalazi u sličnoj situaciji i da im je tuđa pomoć neophodna, zbog čega smo im još više zahvalni na ovoj podršci - poručio je zahvalni otac Dragoslav.

Očistila je u roku prvu godinu sa prosekom 9,46 i postala treća po uspehu od 80 studenata. Činjenica je da bi teško nastavila sa uspesima i da bi možda morala sve da napusti, da joj baš kao i njenom mlađem bratu, krajem godine, nije stigla pomoć anonimnog dobrotvora iz Bad Homburga. To je ujedno tužna i bolna poruka države koja ne čini mnogo, kako bi pomogla svojoj omladini i omogućila joj budućnost kakvu zaslužuje.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Čovek samo srcem vidi
HUMANITARNI MOST Olivera uskoro na nogama
HUMANITARNI MOST Paket stigao bez adrese
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online