Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 22.10.2017.
18:00
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević A

Svaki novčić za lekove i lečenje

Godinama anonimni donator iz Nemačke šalje redovnu mesečnu pomoć od 55 evra obolelom ratniku 42-godišnjem Dejanu Miloševiću iz Vranja i njegovoj majci Vesni, izuzetka nema ni jednog meseca, što verno beležimo. Ipak, nedavno mu je, o čemu smo već pisali, stigla i donacija od 200 dolara dobrotvorke B. G. iz Adelejda u Australiji, a koju smo i uručili ubogim Miloševićima.

D. Đorđević
Sudbina gorka kao pelin: Dejan i Vesna Milošević

- Nama će novac poslužiti za kupovinu lekova, neophodnih za lečenje Dejana, koji muku muči sa ranama oko zgloba desne noge, a sada i leve, što je posledica ratnih smrzavanja na srpskoj Romaniji. Hronični je šećeraš, pa se bojimo i težih komplikacija. Sve mu je gore, imamo uput za Hirurško odeljenje vranjske bolnice, ne znamo da li će ga ostaviti, šta će biti dalje sa njim. Lekari se ne usuđuju, za sada, na bilo kakvu intervenciju - priča nam kroz suze Vesna koja brine o njemu 24 časa.

Dejan boluje i od vijetnamskog sindroma, sedi u krevetu ili leži i sluša muziku na tranzistoru. Često je u nekom svom svetu. U stanu nemaju struju, nemaju novca za ulje koje je potrebno za agregat, pa ne gledaju televizor. Kada imaju para onda priušte sebi razonode od par sati, toliko i svetli soba u stanu. Nemaju ni vode, zahvataju sa ulične česme, a Vesna teškom mukom iznosi na drugi sprat.

Dar i na kućnu adresu

U međuvremenu, Dejanu Miloševiću i njegovoj majci Vesni je na kućnu adresu stiglo još 50 evra anonimne donatorke iz Trsta, koja je, takođe, poželela da mu olakša teške muke.
- Od srca se zahvaljujemo toj divnoj dami. Budući da je Dejanovo zdravlje nestabilno, svaki dinar nam je veliki kao kuća - kazala je majka Vesna.

I dok uručujemo dar majci Vesni, koja brine o nevoljnom sinu, oči joj se bez prekida pune suzama. Da nije donacija, ne bi mogli da opstanu. Vesna ima penziju od 130 evra što je nedovoljno za svakodnevni život, a kamoli za lečenje.

- U lošem smo materijalnom stanju. Sav novac ide na lekove i taksi, stalno smo po bolnicama. Vodim Dejana na previjanje i kontrole svakodnevno. Drva smo obezbedili, zimnicu smo nešto malo napravili. Od nemaštine bolest je gora. I suvi hlebac bismo jeli, so i alevu papriku, samo da je zdravlja! Hvala našem dobrotvoru i svima koji se ponekad sete naših muka. Neka im se dobrim vrati, Bog ih blagoslovio - priča i uzdiše Vesna.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Izobličila se u licu, ima bolove u kičmi, povišeni krvni pritisak. Borba za Dejanovo zdravlje je održava u životu.

- Još jednom hvala svima, a posebno "Vestima" i njihovim čitaocima. Zatekli ste mene i Dejana u hladnoj sobi, sa jednim krevetom, pokrivene ćebadima i jorganom. Da nije bilo ljudi plemenitog srca ne bismo preživeli, evo punih 13 godina - plače Vesna.
Težak je, pretežak vazduh u sobi Miloševića. Sakupio se sav čemer života koji je od danas za sutra. Odlazimo pritajene nade da će im biti bolje.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Radost uoči Bogojavljenja
HUMANITARNI MOST Zavejanoj baki stigli lekovi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online