Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 24.01.2018.
18:01
B.M. - Foto: Lična arhiva A

Hiljadu evra od porodice Stević

Sarijan-Sajko Stević, taksista iz Minhena, koji je nedavno preminuo, ostavio je "u amanet" svojoj supruzi Dušanki, kćerima i unucima "naviku" da pomažu kad i koliko mogu ljudima u nevolji, jer je on to za svog života uporno činio.

Lična arhiva
Sarijan Sajko Stević

Ovih dana u tuzi i bolu zbog smrti supruga Sarijana, Dušanka se javila dopisniku "Vesti" i rekla da ima 1.000 evra koje želi u ime svog pokojnog supruga, ćerki i dva unuka da pošalje ljudima u nevolji preko Humanitarnog mosta.

Ona se opredelila da to bude pomoć narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji, odnosno manastiru Gračanica.

- Skoro 10 godine Sajko i ja smo odlazeći u Beograd posećivali Dopisništvo "Vesti" i ostavljali naš prilog za humanitarne svrhe. Prošle godine to nismo mogli da učinimo zbog njegove bolesti, ali sada šaljem 1.000 evra. Rodbini i prijateljima koji su došli na sahranu rekli smo da umesto cveća i venaca ostave novac koji ćemo poslati nekome kome je potreban. Moj pokojni suprug je otpočetka rata u bivšoj Jugoslaviji slao humanitarnu pomoć gde god je stigao, pomagao je nevoljnicima i svima kojima je mogao. Sećam se jednog slučaja na putovanju u Srbiju kada je naš vozač kamiona na benzinskoj stanici u Austriji natočio gorivo, a nije mogao da račun plati karticom svoje firme. Našao se u velikoj nevolji, jer nije znao nemački, a keša nije imao toliko. Tada je Sajko izvadio novac i platio nekoliko stotina evra za gorivo. Čovek je presrećan nastavio put i obećao da će vratiti dug. I, zaista, posle nekog vremena stigao je novac, koji smo Sajko i ja već bili "otpisali" - kaže Dušanka Stević.

Taksista i kuglaš

Sarijan Stević je dugo vremena radio kao taksista u Minhenu, a ljubav prema sportu gajio je i kao član Kuglaškog kluba Euro 92. Pored kuglanja, rado je sa suprugom Dušankom igrao tenis, a kasnije je i jedan od njegova dva unuka zavoleo "beli sport". Deda i unuk su često izlazili na teniski teren.

Primer porodice Stević nije usamljen, jer su oni u toku rata ostali bez vrednog imanja, ali i dalje su nastavili da pomažu drugima.

U Tenju kod Osijeka imali su veliku kuću i imanje koje je tokom rata u Hrvatskoj srušeno i devastirano, što je ogroman gubitak.

Ovaj prilog od 1.000 evra posle smrti Sarijana Stevića govori o humanosti ovog čoveka i njegove porodice, kojoj je on za života bio pravi primer supruga, oca i dede velikog srca.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.



 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Uvek uz svoj kraj i narod
HUMANITARNI MOST U nebo gledaju i strepe
HUMANITARNI MOST Stefanu s ljubavlju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online