Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Milosrđe ublažilo nevolje

Donacija plemenite Ane iz Kanbere u vrednosti od 300 dolara za jedanaestočlanu porodicu Golubović iz Popovca kod Paraćina, proteklih dana stigla je na njihovu kućnu adresu. Koliko je olakšanje i radosti donela, teško je i prepričati, budući da je majka Vesna, pošto je novac stigao, bila previše emotivna upućujući reči neizmerne zahvalnosti.

Lična arhiva
Hvala do neba: Vesna Golubović

Ipak, to nije sve, jer je pored naše verne čitateljke iz daleke Australije, Goluboviće ni ovog meseca nije zaboravila njihova verna dobrotvorka Ksenija Naumović iz Ciriha, koja im je poslala paket pun hrane. O svemu tome izvestila nas je majka Vesna Golubović kako bi nas zamolila da prenesemo reči zahvalnosti:

Svi dobri đaci

Uprkos svim mukama deca su dobri đaci i studenti. Svi se trude. Dve ćerke su u Beogradu na studijama, četiri sina pohađaju srednju školu, dok su trojica najmlađih još osnovci. Svi su lepo vaspitani, dobri i vredni, zbog čega su roditelji Goran i Vesna Golubović posebno ponosni.

- Čim je stigla ova donacija, koju gledamo kao božji dar, odmah smo za ćerku Marijanu, koja je nedavno dobila ozbiljnu bakteriju ehinokoku kupili jako skupe lekove, zatim dva spreja sinu za opekotine, a pored toga kupili smo i drva. Do neba hvala toj divnoj ženi iz Australije koja nam je svojom brigom i novčanom podrškom pomogla oko kupovine lekova i ogreva, bez toga bismo bili na velikim mukama. U Paraćinu je veoma hladno i napadao je sneg, a drva su nam nestala, pa nam je ovo i više nego dobrodošlo. Isto tako ni za gospođu Kseniju više nemam reči da opišem koliko sam zahvalna. Ovo je ko zna koji paket po redu, odavno smo prestali i da brojimo. Stalno misli na nas, šalje nam odeću, hranu, obuću, zove da nas pita kako smo, da li nam je nešto potrebno. Nikad nećemo moći da se dovoljno zahvalimo na brizi i pažnji. Hvala svima koji pomažu našoj deci, hvala im od srca, bez njih ne znam šta bismo.

Istina, Golubovići žive kao podstanari, pa svakog meseca moraju, kako znaju i umeju da izdvoje sredstva za kiriju. Budući da im je jedini mesečni prihod nešto malo preko 20.000 dinara socijalne pomoći, to ni izbliza nije dovoljno za njihove potrebe. Zato se i ne libe bilo kakvog posla i idu u nadnicu gde god mogu da je pronađu. Ipak, zimski period je najteži, jer je tad do posla veoma teško doći, zbog čega se ova porodica često nađe na mukama. Razumela je to i naša plemenita Ana iz Kanbere, pa i ne čudi njena želja da pomogne upravo ovoj porodici, nemoćnoj da promeni sudbinu, dokle god bar Goran Golubović, glava porodice ne dobije zaposlenje.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Kirija namirena do zime
HUMANITARNI MOST Pomoć stigla na sve adrese
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online