Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.04.2018.
20:51
B. Miličić - Vesti A

Bratski doček za pamćenje

Među 10 srpskih kulturno-umetničkih društava koja su nastupila na Saboru narodne umetnosti Svilen konac u Italiji, bili su i članovi KUD-a Jugos iz Minhena i SKUD-a Mladost iz Rozenhajma. Olivera Miljanić kaže da je organizacija Sabora odlična, da su domaćini bili gostoljubivi i predusretljivi i da svi zajedno nose veoma lepe utiske iz Italije.

B. Miličić
Nigde bez srpske zastave: SKUD Mladost Rozenhajm

- Nastupio je naš dečji ansambl sa 26 igrača. Zaista je sve proteklo na najbolji način na Saboru, prilikom posete Veroni i tokom putovanja u Italiju i nazad do Minhena - kaže Olivera Miljanić.
Ona ističe da su se domaćini zaista potrudili da gostima budu pri ruci u svakom momentu.

- Kada se organizuje ovako veliko okupljanje folklornih društava nije jednostavno stvoriti dobre uslove za sve, a to je ovaj put bilo uspešno. Mi smo imali odlične uslove za pripremu i presvlačenje igrača i to u jednoj vili, tako da ni taj najčešći problem domaćina i organizatora ovaj put nije postojao - navodi predsednica Jugosa.

Kruna obeležavanja jubileja

Za odlazak u Italiju, SKUD Mladost iz Rozenhajma je iznajmio autobus za 76 putnika pa su tako uz dve grupe igrača putovali i roditelji dece i članovi. Ovo društvo je lane proslavilo 10 godina postojanja i to je bilo odlično organizovano, a ovaj izlet u Italiju i nastup na Saboru narodne umetnosti Svilen konac je kruna obeležavanja tog jubileja.

Ona ističe dobru atmosferu među igračima, ali i ostalim putnicima na ovaj dvodnevni izlet, jer pored 26 igrača bilo je još 44 putnika koji su ih pratili i bili uz njih. Za decu i odrasle prijatno iznenađenje bila je poseta Željke Cvijanović, predsednice Vlade Republike Srpske. Ona se rado fotografisala sa grupom članova Jugosa, što je oduševilo najmlađe putnike.

Na sličan način o dvodnevnom izletu u Italiju govori i Nada Radojčić, predsednica SKUD-a Mladost iz Rozenhajma. Ovaj klub je na Saboru nastupio sa dve grupe igrača, malom i velikom.

Dijana uz dečicu

- Prvi put je dečji ansambl samostalno vodila Dijana Vukašinović, koja kao asistent Milanu Glamočaninu našem koreografu i umetničkom rukovodiocu, radi s ovim ansamblom - navodi Olivera Miljanić.

- Deci je bilo vrlo zanimljivo da vide i druge prostore osim Bavarske i Nemačke, pogotovo što su tamo nastupili naši mladi sunarodnici iz više država. Iskreno nas je iznenadila i obradovala premijerka RS Željka Cvijanović koja je došla da se pozdravi i fotografiše s nama. Tada su počeli da nam zvone telefoni sa svih strana jer to je prenosila uživo televizija Republike Srpske. Za domaćine mogu da kažem da su bili izvanredni i da su se potrudili da nam svima bude lepo i nezaboravno. Za naše društvo imali su vodiče koji su nas pratili do hotela, na izletu u Veronu, pratili su nas na izlasku iz grada do auto-puta u povratku za Rozenhajm - oduševljeno govori Nada Radojčić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online