Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.01.2018.
08:11
D. Petrović - Vesti A

Zahtevan Bjela zna šta hoće

Poslednjih godina sve više glumaca odvažilo se da sedne u rediteljsku stolicu. Neki su izuzetno uspešni, neki manje, a većina njihovih kolega glumaca smatra da iskustvo koje su stekli na sceni i ispred kamera i te kako dobro dođe kada se nađu u rediteljskoj ulozi.

N. Durović
Dragan Bjelogrlić sa ekipom serije "Senke nad Balkanom"

Poslednja dva meseca u žiži javnosti ponovo je Dragan Bjelogrlić i mnogi smatraju da će on režiserskim opusom nadmašiti svoju uspešnu glumačku karijeru.

- Veoma dobra iskustva imam sa glumcima - rediteljima. Počev od Steve Žigona preko odlične saradnje sa Draganom Bjelogrlićem do Rejfa Fajnsa. Glumac zna kako je stajati na sceni i ima iskustva šta može ili ne može da se odigra - kaže Nebojša Dugalić. O Bjeli samo reči hvale imaju i druge njegove kolege s kojima je sarađivao na seriji "Senke nad Balkanom".

Ne bih da ocenjujem

Nikola Đuričko i Dragan Bjelogrlić se jako dobro znaju, a sarađivali su na brojnim filmovima.
- Dugo radimo zajedno, a opet ne bih mogao da ga ocenjujem kao reditelja. On je otvoren i iskren, kad mu se nešto dopada on to kaže jasno i glasno. Kao reditelj Bjela prihvata sugestije glumca, koji bi trebalo da reditelju donese neka prava rešenja za određenu situaciju. Kao glumac vi razmišljate i koncentrisani ste samo na svoju ulogu, dok režiser u svakom trenutku razmišlja o celom projektu - kaže Đuričko.

- Dragan jeste zahtevan kao režiser, ali vrlo dobro zna šta hoće. Na relaciji reditelj-glumac razgovarali smo o svakoj sceni. Mislim da tajna njegovog uspeha leži u dobroj pripremi, a ova serija je zaista studiozno pripremana - kaže Gordan Kičić, koji je u seriji igrao Kaluđera.
Ljiljana Stjepanović hvali kolegu Radoša Bajića s kojim je studirala na Fakultetu dramskih umetnosti, a igrala je u njegovoj seriji "Selo gori, a baba se češlja".

- On se prvi setio svojih klasića i dao nam uloge. Kad je prvi put trebalo da sarađujem s njim kao rediteljem malo sam brinula, ali, ispostavilo se, bez razloga. Sada, posle toliko godina, mogu da kažem da je saradnja s njim zadovoljstvo i za mene veliki kompliment kada me pozove da igram u njegovom projektu - ističe Ljiljana.

Posle brojnih uloga i nagrada Lazar Ristovski se pre skoro dve decenije odvažio da snimi rediteljski prvenac "Belo odelo".

Strog Nikola Kojo

Pre nešto više od godinu dana i Nikola Kojo je debitovao kao režiser komedijom "Stado".
- Nikola se dobro snašao kao režiser. Bio je veoma strog, trebalo nam je vremena da to prihvatimo. Pošto se u filmu radi o glumcima svako od nas je imao ideju šta bi on tu uradio, a jedino je Nikola imao celinu u glavi. Uspeo je da se odupre našim uticajima i moram priznati da je bio u pravu. Dobra strana jeste što je on glumac i to što nepogrešivo oseća pogrešan ton, pravu meru stvari što je za film, a pogotovu za komediju bitno - rekla je Nataša Ninković, i pohvalila kolegu da je glumce ispoštovao i kad je isplata honorara u pitanju.

Film je odlično prošao, a potom je 2011. usledilo i ostvarenje "Beli lavovi". U međuvremenu on punom parom radi kao producent, a rediteljsku stolicu prepustio je sinu Petru s kojim na proleće počinje snimanje filma "Čarape kralja Petra."

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online