Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 05.12.2012.
13:46
S. Đurić - Vesti A

Odlazak Marije iz "Otpisanih"

Smrt Zlate Petković (58) koja je preminula u ponedeljak od posledica moždanog udara rastužila je njene kolege, ali i publiku koja je upamtila po ulozi lepe Marije u seriji "Otpisani".

Zlata Petković je preminula u 58. godini
 

Zlata Petković je rođena 11. februara 1954. godine, sticajem okolnosti u Svrljigu. Njena majka došla je u posetu kod svekrve, sneg je zavejao puteve i ona se rodila u ovom gradiću na jugu Srbije.

Kao mis tinejdžerka Jugoslavije otputovala je u Japan, da bi 1971. godine zvanično postala najlepša Jugoslovenka i takmičila se na Izboru za mis sveta u Londonu. Njenu lepotu zapazio je režiser Milan Jelić i ponudio joj ulogu u filmu "Bubašinter".

Ali, uloga koja je obeležila njen život - hrabra lepotica Marija u "Optisanima" donela joj je ogromnu popularnost i obeležila njenu karijeru uprkos brojnim filmovima, pozorišnim predstavama i TV serijama u kojima je kasnije glumila. Sa samo 19 godina udala se prvi put i rodila sina Gvozdena, ali kako je kasnije pričala, njen bivši suprug i njihov sin nisu voleli da se pojavljuju u medijima, pa ih je retko pominjala.

Prle i Tihi u šoku

Scena iz serije "Povratak otpisanih"

Dragan Nikolić i Voja Brajović, koji su sa Zlatom igrali u seriji "Otpisani" u šoku su nakon vesti o njenoj smrti.


- Zlata Petković bila je jedna od neponovljivih i najlepših glumica ovih prostora. Upravo je otišlo naše zlato.

 

Teško mi je. Naviru mi sećanja o našem radu i saradnji. Ona je bila jedna neobično draga, pozitivna osoba i sarađivati sa takvom lepoticom bio je dar za nas - rekao je Brajović, a njegov kolega Gaga Nikolić bio je veoma potresen i kratak.


- Stvarno ne znam šta da kažem, izbili su mi vazduh - rekao je Nikolić.

Bila je i talentovana pevačica, voditeljka "Folk parade" uz Cuneta i Tozovca, a na jednoj od turneja po moru upoznala je kompozitora Sanju Ilića za koga se udala i dobili su sina Andreja. Zlata je imala i dvoje unučića od starijeg sina - unuku Teodoru i unuka Đorđa.


Tugu zbog smrti drage koleginice i prijatelja ne kriju glumci koji su godinama sarađivali s njom i koji su za Zlatu uvek imali samo reči hvale.

Porodica: Zlata sa suprugom i sinom

- Mnogo mi je teško... ne znam šta da kažem. Nas dve sarađivale smo u "Otpisanim", a neki su nas i mešali. Bila je divan čovek, nikada nije bila pakosna, alava, uvek otmena, vedra, prijatna, divan drug i kolega. Njena smrt me je potresla kao da mi je rod rođeni.

Uvek je bila tako obazriva i nije želela čak ni najbliže prijatelje da opterećuje ni sa čim. Kad god sam je pitala kako je uvek je govorila - guram - sa suzama u očima priča Zlata Numanagić.


- Srpsko glumište je mnogo izgubilo njenim odlaskom, jer je Zlata imala izuzetnu karijeru i ponašala se prema svom daru opušteno, kao da ga ne primećuje. Davno nismo imali lepšu glumicu, divnog čoveka i mnogo sam volela Zlatu - kaže Nada Blam.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online