Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.06.2017.
23:23
Ž. Marković - Vesti A

Dijaspora žali zbog prerane smrti glumca: Faliće nam Bata Đoša

Glumac Bogoljub Mitić Đoša, koji je u četvrtak iznenada preminuo od posledica srčanog udara, bio je omiljen ne samo u matici nego i širom srpske dijapore. Upoznali su ga putem malih ekrana i serija koje su gledali, voleli, i smejali se njegovi glumačkim kreacijama. Znao je i da gostuje "uživo", a najbolje se ga sećaju u Švajcarskoj gde je najčešće i gostovao sa svojm predstavama

A. Čukić
Uvek bio spreman za šalu: Bogoljub Mitić Đoša

- Otišao je još jedan veliki umetnik, Bata Đoša, entuzijasta velikog srca, uvek nasmejan i raspoložen da zabavi narod - rekao je Bojan Fusuljević, predsednik SFD "Homolje" iz Gosaua.

- Sećam se, pre nekih pet-šest godina, "Homolje" je organizovalo zabavu i specijalni gost bio je baš on. Rado se odazvao našem pozivu, bio je čovek iz naroda, jednostavan i komunikativan. Nije tražio ništa specijalno, vrlo tačan saradnik i veliki profesionalac, šoumen. Na bini je u tri bloka pričao svoje humorističke tekstove, koji nikad nisu isti, uvek je ponešto ubacivao i menjao. Na licu mesta se snalazio i prilagođavao se situaciji. Voleo je da se počasti dobrom čašicom i roštiljem, živeo je punim plućima - evocira uspomene na glumca Fusuljević koji pamti brojne anegdote sa poznatim glumcem.

Vesti
Volela su ga i deca: Đoša sa Kristinom i Teodorom, članicama SFD "Homolje" rodom iz Ranovca

- Došao je kod nas u "Homolje", smestio se u bekstejdž i pitali smo šta će popiti? Rekao je "Dajte nešto kratko da nazdravimo." Njegov zemljak Pera iz Leskovca je doneo četiri čašice za nas. Đoša uze čašicu, pogleda je i reče: "A bre, zemo, koje je ovo?" "Pa, zemo, pelinkovac..." "Ma koje je ovo malečko..." "Daj, bre, flašu, zemo..." Koje ću s ovo?" - priseća se Fusuljević i ističe da je Bata Đoša od 2011. godine bio pasivni član kluba "Homolje" i imao urednu člansku kartu.

- Sjajan glumac, humorista čovek koji je voleo da se druži. U Švajcarskoj smo se družili u Ucvilu, na jednoj od zabava gde je on svojim učešćem ulepšao program. Sedeli smo ispred hale oko roštilja i uz meze i pivo pričali viceve i uživali sa čovekom sa kim nikad ne može da nam bude žao za izgubljeno vreme, već samo možemo žaliti što ga više nema među nama. Neka mu je večna slava i nek počiva u miru - kaže za "Vesti" Ljupče Bokić iz Ucvila.

Vesti
Uspomene: Đoša i Bojan Fusuljević, predsednik SFD "Homolje" iz Gosaua

Pronašla ga ćerka

Mitić je preminuo u snu, a ujutru ga je pronašla ćerka. Poslednju ulogu imao je u seriji "Nemanjići- rađanje kraljevine" koja se još uvek snima. Mnoge njegove kolege još uvek ne mogu da veruje da je umro.

- Šokirana sam, on je mlad čovek. Radili smo mnogo zajedno, snimali serije. Bio je dobar čovek i veoma mi je teško. Možda je preterao s poslom, nije vodio računa o sebi, a trebalo je malo da prikoči. Bio je veseljak i duhovit čovek - priča Gorica Popović.

- Mnogo mi je žao. Đoša je bio izuzetno drag čovek, unosio je veselje gde god se pojavi. Bio je pun energije, mogao je još da poživi - kaže Ceca Bojković. Tugu ne krije ni Suzana Mančić.

- Jako sam potresena, mnogo mi je žao. Napustio nas je čovek koji je mnogo voleo život - rekla je Suzana.

Tužan dan

Mitić je jedno vreme radio kao voditelj u Grandu.
- Veoma me je pogodila vest o Đišinom iznenadnom odlasku. Nenadoknadiv gubitak za njegovu porodicu, ali i za sve nas koji smo imali sreće da ga poznajemo i sarađujemo s njim. Tužna vest, tužan dan, iskreno saučešće porodici - rekao je Saša Popović, direktor Granda.









 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online