Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.03.2018.
02:00
D. Petrović i S. Đurić A

Glogovac vaskrsao "Nemanjiće"

Posle žestokih kritika s kojima je dočekana serija "Nemanjići - rađanje kraljevine" konačno su usledile i pohvale, i to zahvaljujući Nebojši Glogovcu i Vojinu Ćetkoviću. Njih dvojica se pojavljuju u ulogama braće Vukana i Stefana Nemanjića, a najviše pohvala je dobio nedavno preminuli Glogovac, kome je ovo poslednja televizijska uloga.

Tanjug
Neponovljivi Nebojša Glogovac

"Samo taj pogled, a da ništa ne mora da kaže, pokazuje razliku između glumatanja i glume. Glogovac i Ćetković su učinili da "Nemanjići" počnu da liče na nešto što može da se gleda... Glogovcu nije potrebno ništa da kaže, sama njegova mimika govori sve, a to je odlika velikog glumca..." - samo su neki od komentara na društvenim mrežama nakon emitovanja četvrte epizode.

- On je tako odigrao Vukana da mislim da ne može bolje. On glumi tragičnu ličnost koja je bila predodređena za presto, ali njegov otac odlučuje drugačije. Mnogo mi je žao što Nebojša više nije sa nama, i njega u ulozi Vukana niko ne može da zameni, on je prosto nezamenljiv.

 

Manje propusta

Ni četvrta epizoda "Nemanjića" nije mogla da prođe bez gafova, pa tako mladi princ Stefan kaže ocu da treba da ode do granice "da pokupi" Evdokiju buduću suprugu. Međutim, čini se da je ovog puta bilo manje propusta nego ranije, ili su greške jednostavno ostale u senci odlične glume Vojina Ćetkovića i Nebojše Glogovca.

Probaćemo da iskoristimo scene koje je za života snimio, ali većinu novih scena u drugom serijalu koje je trebalo da igra moraću da izbacim - rekao je scenarista Gordan Mihić i istakao da očekuje da će se sada konačno smiriti hajka na "Nemanjiće".

- Mićanović, Ćetković i Glogovac su neponovljivi. Očekujem da će se hajka sada smiriti, i to mi je posebno drago zbog ekipe ljudi koja je požrtvovano radila ovu seriju - dodao je Mihić.

Najviše kritika autori su trpeli zbog jezika kojim se govori u seriji, a koji je previše savremen, s obzirom na to da je radnja serije smeštena u srednji vek. Kritike su trpeli i glumci koji nisu "dorasli" ulogama, a prozivani su Mladen Nelević u ulozi velikog župana Nemanje i Dubravka Mijatović koja igra Anu Nemanjić.

Uprkos svemu u RTS-u kažu da su "Nemanjići - rađanje kraljevine" sa oko dva miliona gledalaca po epizodi jedna od najgledanijih serija emitovanih na Javnom servisu.

Sud publike

Istorijsko-dramska igrana serija "Nemanjići - rađanje kraljevine" snimana je 100 dana na 230 lokacija među kojima su bile i crkve koje su kao zadužbinu podigli Nemanjići. Scene o srpskoj srednjovekovnoj dinastiji koja je vladala dva veka rađene su u Studenici, Sopoćanima, u Petrovoj crkvi, na Kalemegdanu...

Angažovano je 222 glumca i oko 2.700 statista. Puno posla bilo je i za kostimografe i majstore za izradu srednjovekovnog oružja i kostima. Najavljivani kao epska istorijska priča "Nemanjići" su posle emitovanja prve epizode naišli na oštre osude u javnosti, posebno kada se saznalo da je snimanje prve sezone od 12 epizoda koštalo oko tri miliona evra. Autori serije složili su se da publika treba da da svoj sud, ali tek nakon emitovanja svih epizoda prvog serijala.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online