Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.04.2018.
15:54
Vestionline A

Vreme je za kulturu u Akademiji 28

Akademija 28 spremila nam je bogat kulturni program u za vikend koji je pred nama. Tako u subotu i nedelju možete uživati u predstavama za najmlađe.

Akademija 28
 

"Elza i zaleđeni Hans"

Predstava "Elza i zaleđeni Hans" rađena je po motivima bajke H. K. Andersena i crtanog filma "Zaleđeno kraljevstvo". Radnja predstave smeštena je grad Arendel, dok su glavne junakinje Elza i Ana - princeze Arendela. Elza poseduje posebne natprirodne moći da sve što poželi, kao i sve što dotakne pretvori u sneg, zbog čega mora stalno da nosi rukavice. NJena mlađa sestra, princeza Ana, pokušava da pomogne Elzi da ovo prokletsvo prestane i neustrašivi je optimista. Elza je svojim moćima zaledila princa Hansa koji je ljubomoran i zloban i koji po svaku cenu želi za ženu princezu Anu. Kristof, prodavac leda, takođe se bori da osvoji Anino srce. Urnebesno smešni sneško Olaf će vam dočarati i predstaviti sve likove na dvoru i nasmejati vas do suza.

Interakcija koja se odigrava u toku predstave između  izvođača i gledalaca, ostavlja snažan utisak na dečiju maštu i dubok trag u podsvesti dece, koja se u sličnim situacijama slično i ponašaju - pomažu jedni drugima. Pobeda dobrog nad zlim, razvijanje timskog duha i sestrinska ljubav, glavne su poruke koje ova predstava ostavlja za sobom.

Uloge: Jovana Petronijević (Elza), Nina Grahovac (Ana), Saša Đurašević (Kristof), Jovan Ljubenović (Hans i Olaf)

Predstavu "Elza i zaleđeni Hans" možete pogledati u subotu 21. aprila u 17 časova. 

Akademija 28
 

"Vitez Koja u velikoj akciji"

Junak detinjstva i crtani lik koji ne smemo zaboraviti, vraća se na velika pozorišna vrata Akademije 28! Ovoga puta on je u misiji spasavanja princeze Mile koju je u svom dvorcu zatočio Crni vitez Bole. NJegovo veličanstvo kralj, Milin otac, zbog toga će okrenuti dobro poznati broj Viteza Koje, najhrabrijeg i najplemenitijeg viteza u kraljevstvu i zamoliti ga da spasi njegovu kćerku. Kao i uvek, Vitez Koja će se odazvati pozivu i zajedno sa svojim vernim drugarom Mlatom Zamlatom krenuti u veliku akciju spasavanja princeze Mile.

Jedan od glavnih kvaliteta predstave je što se kroz niz smešnih situacija u koje dolaze glavni likovi, na neposredan i deci interesantan način, ukazuje na važnost prijateljstva i lepog ponašanja. Vitez Koja i Crni vitez će se, između ostalog, nadmetati u različitim veštinama kao što su: mozgalice, borba mačevima i kavaljerstvo. Da li će Vitez Koja uspeti da oslobodi princezu Milu i da na viteškom turniru pobedi Crnog Viteza, saznaćete na Velikoj sceni Akademije 28.

Uloge: Biljana Mitrović (Princeza Mila), Dejan Stojaković (Crni vitez Bole), Milan Pajić (Vitez Koja), Vladimir Popović (Mlata Zamlata)

Predstavu "Vitez Koja u velikoj akciji" možete pogledati u nedelju 22. aprila u 12 časova. 

Karte za sve dečije predstave mogu se kupiti na biletarnici Akademije 28 svakog radnog dana 12 do 20 časova, kao i vikendom sat vremena pre početka predstave. Cena karte za sve dečije predstave je 400 dinara, za grupne i organizovane posete mogući su popusti, a samo deca do tri godine ne plaćaju kartu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online