Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 11.03.2011.
14:49
Blic A

Brajan Feri 28. aprila u Beogradu

Brajan Feri, legendarni vođa kultne britanske rok grupe "Roxy Music" nastupiće u Beogradskoj areni 28. aprila!

Džeri Hol ukrasila je jedan Ferijev spot
  

Od prvih snimaka sa grupom "Roxy Music" početkom 1970, Brajan Feri se istakao kao jedinstvena ikona. U njegovoj muzici čujete originalnu vokalnu boju koja se prepliće sa elegancijom koja oduzima dah – Sinatrinom uzvišenosti, harizmom Gainsbourg-a i intenzivnošću Johny-ja Ray-a. Ali tu je i još nešto – kretanje po sceni i izvođenje koje je uvek ultra moderno i prefinjeno. 

Najveći hitovi


"Let’s Stick Together", "Slave To Love", "Don’t Stop The Dance", "Boys and Girls", "Tokyo Joe", "In Your Mind", "These Foolish Things", "Price of Love", "I Put a Spell on you"

Počeo je da se bavi muzikom tokom svojih akademskih dana. Studirajući primenjenu umetnost na "Royal College of Art" u Londonu, počeo je da komponuje pesme koje će se uskoro naći na prvom albumu grupe Roxy Music čije članove je sam počeo da okuplja ali i da osmišljava kompletan stajling – od odevnih kombinacija za nastupe do izgleda omota debi ploče.

Kada se "Roxy Music" prvi put pojavio u „Top of The Pops” 1972. godine, izvodeći debi singl “Virginia Plain”, momentalno su odskočili svojom kombinacijom pravaca moderne popularne muzike od Elvisa do progresivnog roka sa delićima soula i avangarde.

Godina 1973. je za Brajana bila izuzetno kreativna i radna.

Pored rada sa "Roxy Music", snimio je i prvi solo album "These Foolish Things" na kome je pokazao svoju ljubav prema klasičnim ritmovima, rokenrolu i bluzu ali na samo sebi svojstven način. Intenzivnost emocije u Brajanovom glasu najbolje dolazi do izražaja u njegovoj interpretaciji pesme Boba Dilana "A Hard Rain’s A-Gonna Fall" koja i otvara album.

Ferijeva vokalna genijalnost leži u njegovoj sposobnosti da pomeša različite muzičke stilove – od francuskih šansona, preko klasičnih do hard roka, kreirajući dramu u svom punom sjaju kao što se to čuje u interpretaciji soul klasika "The In Crowd" koja je postala hit 1974. godine. 

U svojoj dugoj karijeri, izdao je 13 solo albuma od kojih su mnogi dosegli platinaste tiraže a u Beogradskoj areni nastupiće 28. aprila u okviru turneje kojom promoviše svoj novi album "Olympia".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.03.2011. 09:59
da nije oboleo...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online