Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 09.12.2012.
04:47
Večernje novosti A

Opklade prate trudnoću Kejt Midlton

Treći pretendent na britansku krunu nalazi se - u majčinom stomaku. Do skora sasvim mali, u obliku embriona, već je postao fetus, da bi jednog dana preuzeo tron bivše imperije, u kojoj sunce nikad nije zalazilo. To vreme je davna prošlost, ali interesovanje podanika i celog sveta za naslednike britanskog prestola nije usahlo.

Kladionice će dobro da se opare oko budućeg pretendenta za britansku krunu: Pronci Vilijam i Kejt Midlton "tresu" Ostrvo
 

Katarina zvana Kejt (30), devojačko Midlton, vojvotkinja od Kembridža, buduća kraljevska mama, ima dobar razlog za zadovoljstvo: izašla je iz bolničke postelje, u koju je legla zbog jake jutarnje mučnine. Njenoj trudnoći je 12 nedelja, što znači da se bliži kraju po pravilu najmučnijeg, prvog trimestra. Suprug, princ Vilijam, svakodnevno je bio kraj svoje izabranice, a pridružio joj se i dok je napuštala londonsku Bolnicu kralja Edvarda Sedmog, s malim buketom žutih ruža.

Neočekivan boravak u bolnici primorao je glamurozni bračni par da otkrije Kejtinu trudnoću i tako iznenadi britansku javnost, pa i buduću prababu, kraljicu Elizabetu. Ali, Britanci vole taj osećaj nesigurnosti u ishod - trajao on 90 minuta kao fudbalska utakmica, ili devet meseci - i od toga su stvorili bezmalo smisao života. Kladionice su proradile, i (ne)prolazak londonskog Čelsija u narednu rundu Lige šampiona nenadano je pao u drugi plan. Ime, pol, boja kose slavne bebe zaludeli su Ostrvo.

Možda se zove i Obama?

Bude li moderni bračni par naslednika krune Ujedinjenog Kraljevstva toliko liberalan, pa “usreći” prvog naslednika imenom Mit, Barak ili Opra, po dobro poznatim američkim ličnostima, to bi moglo da se isplati kladioničarima, jer će im sportsbook.ag ulog umnožiti 250 puta. To je, međutim, verovatno koliko i da vam neko ozbiljno ponudi da poljubite žabu za milion dolara, pa kuće za klađenje potajno priželjkuju da se što više uplatilaca polakomi za velikim kvotama.

 

Opklade su uveliko pale, a bukmejkeri najviše “tipuju” na ime Elizabeta: kladionica “Ledbrouks” na uloženu funtu plaća osam - ne samo što se prababa isto zove, već je to i mamino srednje ime, pa tako Elizabeta “miri” obe familije. “Dajana” nosi desetostruku, a “Frensis” dvanaestostruku zaradu - a to su imena majke princa Vilijama.

A, ako bude dečak, smatra se da će najpre biti Čarls (10:1), po dedi-prestolonasledniku i ujaku, ili Filip (14:1), što je jedno od očevih srednjih imena, a ujedno se tako zove i pradeda, vojvoda od Edinburga (kraljičin suprug).

Većina novorođenčadi plave krvi dobija “sigurna”, aristokratska imena, a posebno to važi za buduće monarhe - iako su Vilijam i Kejt moderan kraljevski par, oni takođe moraju da vode računa o tradiciji, pa se neka veća iznenađenja ne očekuju.

Sajt za klađenje sportsbook.ag (“.ag” je nastavak za Antigvu i Barbudu) daje najmanju, “kvotu deset” na muška imena Džon i Robert, kao i na žensko ime Dajana. Za Anu i Frensis, mogući dobitak se meri odnosom 12 prema jedan, kao i za dedino ime Čarls. Za pet imena s kraljevskim “pedigreom” važi odnos 14:1 - Džordž, Luj, Meri, Ričard i Viktorija.

Za uloženu funtu pomenuta kladionica platiće 20, ako roditelji odluče da bebu nazovu Metju, Spenser, Alis ili Endru, odnosno 33 funte ako ime bude Lens ili Oliver. Ne isključuje se ni mogućnost da se dete lepe Kejt zove isto kao majka, a šanse za to su 25:1.

Opklade se primaju i za boju kose osobe koja bi mogla da nosi britansku krunu duboko u 21, a, zašto da ne, možda i u 22. veku. Braon nijanse odnose prevagu, sa odnosom dobijeno:uloženo od 3:2. Šanse za plavu kosu su 2:1, za crnu 7:2, a za crvenu 4:1.

Da li će budući princ (princeza) biti od krupnije dece - i to zanima njihove podanike. Najrealnije je, prema kladionici sportsbook.ag, da na rođenju ima između 7 funti i 7 funti i 15 unci (3,18-3,6 kilograma), i za to se plaća devet funti sterlinga za četiri uložene. Za veću bebu se dobije trostruko, za gigantsku šestostruko, za majušnu 11 funti za dve uplaćene, a za još manju - osam za jednu.

Neki od posmatrača zbivanja u kraljevskoj porodici smatraju da će Kejt, poput svekrve koju nije imala priliku da upozna, princeze Dajane, odlučiti da se ne porodi u palati, već u bolnici. I kvote za to su, verovatno, u pripremi...

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.12.2012. 04:52
Која глупост.Шта нас брига за тамо неке краљеве,принчеве,принцезе...
Nedelja 09.12.2012. 12:51
Sta, kladimo se ko je otac?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online