Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 26.01.2018.
00:55
D. Petrović - Vesti A

Budalaštine o trošku naroda

Nakon što je RTS saopštio imena kandidata za put u Portugal na Evrosong u medijima se podigla velika prašina. S pravom ili ne, mnogi se oglašavaju, komentarišu kandidate, a svako ima svoje viđenje cele situacije.

N. Đurović
Ne zanima me: Jelena Karleuša

Već godinama se spekuliše da bi Jelena Karleuša mogla da predstavlja Srbiju na Evrosongu, ali se dalje od toga nije maklo. Saša Popović, direktor Granda, smatra da bi ona bila idealan srpski predstavnik posebno nakon što je video ovogodišnji spisak kandidata.

- Kada sam video spisak odmah mi je bilo jasno da bi Karleuša bila najbolji kandidat. Ona je jedini izvođač sa ovih prostora koji bi Srbiju na Evrosongu predstavljao na pravi način. Od "Cipele" i Marka Kona 2009. na ovo takmičenje šaljemo nepoznate pevače, a ovi sa RTS-a stalno pričaju kako su to kvalitetni izvođači koji ništa nisu pokazali. Ne znam zašto Karleuši ne bi dali šansu, pa da vidimo šta bi tamo napravila - kaže Popović, koga mnogi smatraju najmoćnijim čovekom na srpskoj estradi.

Rambo od kritičara do takmičara

V. Sekulić

Na spisku 17 izvođača, koji će se krajem februara na Beoviziji boriti za mesto srpskog predstavnika na Evrosongu u Portugalu, našlo se i ime Antonija Pušića poznatijeg kao Rambo Amadeus. Nekadašnja muzička ikona sa prostora bivše Jugoslavije proslavio se satiričnim stihovima svojih pesama. Osim toga godinama je bio jedan od najoštrijih kritičara Evrosonga, a onda je pre šest godina promenio ploču i pojavio se na takmičenju u Bakuu kao predstavnik Crne Gore. Pevao je pesmu "Euro neuro" u Kristalnoj dvorani u Bakuu i - propao. Ispao je iz takmičenja već prve večeri, a kao razlog mnogi smatraju to što te večeri pravo glasa nije imala ni jedna zemlja sa prostora bivše Jugoslavije, jer su se njihovi predstavnici takmičili sutradan.
- Proslavimo zajedno slavni poraz na Evroviziji! Hvala vam na bezrezervnoj podršci - napisao je Rambo te večeri na Fejsbuku. Sada je "vaskrsao" i eto ga ponovo u trci za Eurosong. Iako je rođen u Kotoru, već više decenija živi u Beogradu čime se kvalifikovao za srpskog predstavnika.

Naravno, on podržava koleginicu i iz sopstvenih razloga, jer je ona kao član žirija Zvezda Granda poslednjih godina uticala na podizanje rejtinga ove emisije. Zarad toga on je "zaboravio" na sve uvrede kojima ga je Jelena godinama čašćavala. S druge strane Karleuša ističe da joj je dosta priča oko Evrosonga i izbora srpskog predstavnika.

- Nemam nikakve veze sa Beovizijom, niti želim da imam. Molim sve da me više ne povezuju sa tim retro manifestacijama. Tamo rade ljudi koji žive u nekom prošlom vremenu, ne kapiraju da je muzički šou biznis nešto sasvim drugo. Troše pare naroda na budalaštine i to je prava horor priča - kazala je Karleuša za beogradske medije.

Inače, RTS je sve češće na meti javnih kritika i prebacuje im se da novac od pretplate, koju naplaćuju od građana Srbije, ulažu u loše projekte, a da građane niko ništa ni ne pita.

Marija podržala brata

Među kandidatima za srpskog predstavnika našao se i Danijel Pavlović, mlađi brat po ocu Marije Šerifović, jedine srpske pobednice na Evrosongu.
- Danijel ima strašnu pesmu, čula sam je pre nekoliko godina kada je napisao ovu numeru. Drago mi je za njega - kazala je Marija. Danijel inače već važi za favorita i mnogi smatraju da bi bio dobar predstavnik Srbije na ovogodišnjem Evrosongu u Lisabonu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online