Nedelja 9. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.07.2013.
08:00
citaj.ba A

Kako da smanjite struk a zadržite poprsje

Muka koja je mučila svaku devojku koja je bar jednom bila na dijeti - kako da smršam, a da mi se ne smanje grudi?! Želite li smršati, to sigurno ne znači da želite da "smanjite" sve delove tela. Evo kako ćete smanjiti struk, a ostaviti raskošno poprsje.

Kako da smršam, a da mi se ne smanje grudi?
 

- Smanjite unos kalorija kako biste postigli smanjenje težine, ali nikako drastično! Cilj je da smanjite masno tkivo, ali da zadržite elastičnost kože. Utvrdite koliki vam je dnevni unos kalorija i smanjite ga za 250. Dnevni unos kalorija utvrdićete tako da pet dana za redom računate koliko ste kalorija uneli, saberete i podelite s pet.

- Temeljite svoju ishranu na hranjivim stvarima i jedite svakih nekoliko sati. Izaberite voće, povrće, semenke, orašasto voće, nemasno meso, mlečne proizvode s malo masnoće i cele žitarice jer su to namirnice koje sadrže kvalitetne kalorije i hranjive stvari. Jedite svaka dva do tri sata. Neka doručak bude prva stvar kojom ćete započeti dan, a dnevni obroci neka ne budu obilni. To će stabilizovati apetit i zadržati visok nivo energije. Posuda zobenih pahuljica s bobičastim voćem i nemasnim mlekom, salata od paradajza i narezanih ćurećih prsa, pečeni losos s brokolijem i integralni pirinač neke su od opcija koje treba uneti u dnevnu ishranu.

- Umesto sokova i napitaka pijte vodu. Izbacite sve napitke koji sadrže kalorije jer će usporiti proces topljenja sala oko struka. Voda osim što ne sadrži kalorije, daće vam i osećaj sitosti, ako je popijete pre jela. Ukoliko ipak želite neki ukus možete u vodu dodati kriške limuna ili krastavca.

- Pokušajte da vežbate najmanje tri dana u nedelji. Najbolje vežbe za skidanje sala na stomaku su trčanje, plivanje, vožnja bicikla, penjanje stepenicama ili preskakanje konopca. Počnite petominutnim laganim zagrevanjem. Potom menjajte nivo  intenziteta vežbi, a vežbanje neka traje oko 45 minuta. Završite s laganim vežbama opuštanja.

- Radite vežbe za jačanje grudnih mišića kako biste podigli grudi. Koristite teže tegove kako biste maksimalno angažovali mišiće, a vežbe radite u različitim pozama. Iskoristite sprave koje ima svaka bolja teretana.

- Zategnite stomak. Fokusirajte se i na gornje i na donje trbušne mišiće kako biste popravili celokupan utisak. Zategnutim mišićima stvorićete utisak tanjeg struka i mršavijeg stomaka. Lezite na pod i podižite kolena prema grudima. Potom uzmite loptu, lezite i podižite gornji deo tela prema napred u jednu, pa u drugu stranu. Lopta će vam dati stabilnost da održite ravnotežu. Uradite tri do četiri serije od po 15-20 ponavljanja. Trbušnjake radite tri do četiri puta nedeljno obavezno!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online