Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 07.10.2018.
04:30
Telegraf.rs, Vestionline A

5 stvari koje morate da uradite ako ste propustili vaš let

Aerodromi su puni ljudi koji su zakasnili na let i koji panično traže rešenje da ne bi ostali u stranoj zemlji zbog toga što su imali problema u saobraćaju, prespavali su svoj let ili su predugo čekali u redu da predaju karte i avion je odleteo bez njih.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Svi koji se nađu u ovoj situaciji u prvom trenutku su šokirani, a onda se osećaju bespomoćno. Ukoliko ste propustili let, samo udahnite i polako se smirite jer se situacija može rešiti i bez prevelikog stresa i nervoze. Evo šta trebate da uradite ukoliko vam se desi da ste propustili vaš let.

Ne paničite

Ovo je osnovno i najsloženije pravilo, jer je jako teško ostati smiren kada svojom ili tuđom krivicom propustite let. Vikanje i stresiranje oko aviona koji je već otišao ga neće vratiti i ono što sada trebate da uradite jeste da se fokusirate na to kako najbolje možete da rešite novonastali problem. Smirite se i pokušajte da razmišljate hladne glave i rešenje će se uskoro pojaviti.

Pitajte za savet 

Ukoliko propustite let u podne, idite do info pulta i raspitajte se o tome kada imate sledeći let za istu destinaciju. Veoma su česte situacije gde se karta može zameniti za drugu ili gde možete da rezervišete prvi sledeći let i stignete koliko toliko na vreme. U nižerazrednim kompanijama dešava se da vam se zaposleni samo nasmeje u facu kada tražite da vam zameni kartu, ali ne dajte da vas to dodatno iziritira.

Iskoristite vreme koje ste dobili jer ste izgubili let

Ako se desi da ste u stranoj zemlji, propustili ste let i sledeći je za 10 sati, pokušajte maksimalno da iskoristite vreme koje imate. Ukoliko vaš let ne kreće do sutra ujutru pozovite taksi i rezervišite hotel. Obiđite grad i pokušajte da izvučete najbolje iz situacije u kojoj ste se našli. Mnogo je bolje da provedete vreme istražujući novi i nepoznat grad, nego da sedite i žalite za nečim na šta više ne možete da utičete.

Pronađite Wi-Fi

Potražite da li na vašem ili nekom drugom aerodromu imate let koji vam je potreban. Za traženje letova koristite stranicu Skyscanner, a ukoliko nađete let na drugom aerodromu, preko interneta pronađite broj taksija koji će vas prevesti do tamo. Ukoliko ne nađete ništa i morate da provedete noć u gradu u kojem ste trenutno, pronađite hotel u kojem ćete odsesti i mesta na kojima ćete jesti.

Učite na greškama

Kada rešite problem i sednete u sledeći avion, razmislite o tome šta ste to pogrešno uradili pa je došlo do kašnjenja na let. Napišite sebi podsetnike šta nikako ne biste smeli da uradite sledeći put i na šta trebate da obratite više pažnje

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online