Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.09.2017.
03:30
Vestionline, aura ba A

Saveti vrhunskog šamana: Samo ovo može da vas izleči

U republici Tuvi još od drevnih vremena neguje se šamanska tradicija. Ako želite da živite u zdravlju i blagostanju, poslušajte šta vam poručuje vrhovni šaman Karaul Dopčun.

pixabay.com
Verujete li šamanu?

Šamanizam je jedna od najstarijih ljudskih duhovnih praksi, koja u Sibiru postoji još od bronzanog doba. Uloga šamana u društvu bila je da posreduje između ovog i onog sveta.

Sveta mesta isceljujućih moći

Na jugu Sibira, na granici sa Mongolijom, ruska Republika Tuva dom je prastarim šamanskim tradicijama, koje od zaborava čuvaju lokalni šamani i šamani. Skrivena iza sibirskih planina, Tuva svojom jedinstvenom prirodom privlači brojne posetioce koji tragaju za mestima kosmičke energije, želeći da učestvuju u drevnim ritualima. Rituali u Tuvi imaju važnu ulogu u svakodnevnom životu ljudi, čiji sastavni deo čine šamani. Svakodnevni život i ono natprirodno ovde se stalno prepliću.

Pravila za srećan život i blagostanje

1. Dok šetate ulicom, kad ugledate pero koje leži na tlu, uzmite ga i ponesite kući. Stavite pero u posudicu ili na policu, a možete ga i okačiti, jer je ono moćna amajlija koju vam šalje nebo.

2. Kamenčiće prikupljene iz reka držite u kući, jer imaju moćnu energiju.

3. Uvek se trudite da pomognete drugima ne očekujući ništa zauzvrat, jer i vas će nebo nagraditi.

4. Teškoće su samo privid, kao i oblaci na nebu. Ako letite avionom, videćete da je nebo iznad oblaka čisto i lepo.

5. Da biste se približili snu, ponekad je dovoljno preduzeti bar jedan korak. Ne plašite se poteškoća, već ih prihvatite kao sastavni deo života - i gledajte samo cilj.

6. Neka vam osnovni moralni princip bude: "Nikad neću nikome naneti zlo“.

7. Ne bacajte smeće u reke i potoke, jer ćete naljutiti vodenog duha. Ako želite da ga umilostite, bacite u vodu novčić, hleb ili malo mleka.

8. Kiša… Može kontrolisati osećanja, podsetiti nas na bilo koji lep trenutak života ili oprati one loše. Ako mi se desi nešto loše, izađem iz kuće i stojim na kiši. Ukoliko je napolju suvo, onda stanem pod tuš.

9. Kad odlučite da nešto učinite, nikad ne sumnjajte u sebe. Naime, strah vas tera da se povlačite s pravog puta – zato je on glavni instrument svih zla. Nemojte gubiti nadu ako ne uspete iz prve, jer svaka mala pobeda približava nas onoj velikoj.

10. Kad žena kupuje hranu, ona kupuje buduće dane sreće za svoju porodicu. Svako novo, lepo, zrelo i mirisno povrće ili voće jeste dan srećnog porodičnog života. Muškarac, sa svoje strane, mora obezbediti ženi novac kako bi ona mogla kupovati ono što je najkvalitetnije. Porodica u kojoj se štedi na određenim proizvodima postaje siromašna i nesrećna, jer ušteda u hrani "štedi" sreću.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online