Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 19.01.2019.
05:12 >> 08:41h
Vestionline A

Mladom lavu neka rastu zubi, a Đoković ide u lov na Medveda

Naš as u trećem kolu savladao Kanađanina ruskog porekla Denisa Šapovalova sa 6:3, 6:4, 4:6, 6:0, a u osmini finala igraće s Rusom Danilom Medvedevom.

Tanjug/AP
Đoković na meču sa Šapovalovom

Kraj meča je bio podsetnik na Đokovićevu trijumfalnu 2015. u Melburnu, više na polufinalni meč sa Švajcarcem Vavrinkom nego na finalni s Britancem Marejem. Oba ta presudna susreta su mu pripala sa 6:0 u poslednjem setu, ali je uzbuđenje u duelu sa švajcarskim teniserom bilo veće jer je on dobio veliku nadu zato što je izjednačio na 2:2. Đoković je to njegovo nadahnuće sasekao u korenu.

Tako je i 19-godišnji Denis Šapovalov (27. na svetskoj listi) trebalo da dobije krila kada je smanjio na 2:1 u setovima u prvom međusobnom duelu s našim asom. Tim pre pošto Đokovićeva sigurna pobeda posle vođstva s 4:1 u trećem setu nije više bila tako sigurna. Kanađaninu je pripalo pet gemova uzastopce u momentima igračke krize njegovog suparnika. 

Ali, čim se posle brejka u sledećem setu za 2:0 čuo onaj Đokovićev trijumfalni krik, kojim izbaci iz sebe negativan naboj, a napoji se novom energijom, znalo se da mladom lavu svetskog tenisa spasa neće biti.

Sledeći protivnik prvoplasiranog na svetskoj listi biće Rus Danil Medvedev (19), kome je nadimak, a kako drugačije nego Medved. Savladao je Belgijanca Davida Gofena (22) sa 6:2, 7:6 (7:2), 6:3. Ako Đoković prođe i tu prepreku, sastaće se u četvrtfinalu s uspešnijim iz meča Japanca Keija Nišikorija (9) i Španca Pabla Karena Buste (23).

IV set

6:0 - Šapovalov je u prethodnom setu uzeo pet gemova uzastopce, a Đoković u ovom svih šest. Naš as je imao dve set-lopte (40:15), zatim je načinio dve greške. Sledeća dva poena bili su sjajan viner iz riterna i dvostruka servis-greška mladog rivala.

Ćorić vodi s 4:1 u drugom setu.

5:0 - Ide Novak ka pobedi.

4:0 - Dva velika brejka prednosti za Đokovića. Naš as ponovo postavlja stvari na svoje mesto.

3:0 - Valjda je nemoguće da se Đokoviću iste greške ponove dva puta u jednom meču...

2:0 - Đoković pravi brejk. Tako je bilo i u prethodnom setu...

1:0 - Đoković najzad prekida seriju protivnika.

Krajinoviću je pripao prvi set protiv Ćorića sa 6:2.

III set

4:6 - Iz najuzbudljvijeg gema na meču Šapovalov ide u četvrti set s nadahnućem, a Đoković s brigama. Kanađanin je imao tri set-lopte, naš as jednu brejk-loptu, ali je Šapovalov izgradio situaciju da iskoristi četvrtu. Đoković u lošoj seriji gemova - 0:5.

4:5 - Đoković je u krizi igre. Načinio je prve dve dvostruke servis-greške u ovom setu. Drugom je rivalu poklonio brejk. Šapovalov je imao i 0:40, naš teniser zatim uzima dva poena, ali onda do izražaja još jednom dolazi njegova vidna nervoza.

4:4 - Đoković nezadovoljan kako igra. Šapovalov se vratio.

4:3 - Đoković daje tračak nade rivalu. Posle 40:15 Kanađaninu su pripala sva četiri poena. Iskoristio je prvu priliku za brejk koju je dobio u ovom setu tako što je naš as pogrešio iz forhenda.

4:2 - Đokovićevo je da čuva svoj servis pošto ima brejk prednosti.

4:1 - Gem Đoković.

3:1 - Šapovalov prekida Đokovićevu seriju.

3:0 - Naš as se ustremljuje ka pobedi.

2:0 - Đoković već ima brejk prednosti. U ovom gemu na servis protivnika uzeo je sva četiri poena. Kako? Tri Šapovalovljove greške iz forhenda i poslednja iz bekhenda.

1:0 - Jedan Đokovićev viner, dve njegove greške i tri greške Šapovalova.

Uskoro kreće i susret Filipa Krajinovića u trećem kolu s Hrvatom Bornom Ćorićem. Na tom terenu je prethodno Španac Pablo Kareno Busta savladao Italijana Fabija Fonjinija sa 6:2, 6:4, 2:6, 6:4. U osmini finala se sastaje s Japancem Keijem Nišikorijem. Jedan od njih je Đokovićev mogući suparnik u četvrtfinalu.

II set

6:4 - Prvi put je Đoković u ovom setu stekao brejk-loptu i odmah ju je iskoristio. Šapovalov je tada reagovao tako što je loptu iz forhenda poslao u aut.

5:4 - Copy paste. Još jedan Đokovićev gem bez izgubljenog poena zahvaljujući greškama Šapovalova. Samo je poen našeg as za 15:0 bio as poen.

4:4 - Ali, Šapovalov je u ovom setu stabilniji na svoj servis. Samo jedan izgubljeni poen kad mu je prvi servis pogodio polje.

4:3 - Greške iz forhenda, greške iz bekhenda. Đoković gotovo da i nema priliku da poentira svojim udarcem. Šapovalov je pod stalnim pritiskom.

EPA/Mast Irham
Šapovalov na meču s Đokovićem

3:3 - Kanađanin osvaja gem bez izgubljenog poena. Đoković i dalje bez prilike za brejk u ovom setu.

3:2 - U ovom gemu od četiri Đokovićeva poena tri su bili greške njegovog protivnika. Jedini poen Šapovalova bio je Đokovićeva dvostruka servis-greška. 

2:2 - Kanađanin je izjednačio, Đoković nije bio zadovoljan igrom u ovom gemu.

2:1 - Đoković osvaja još jedan gem bez izgubljenog poena pošto je njegov protivnik u svakom načinio grešku.

1:1 - Gem osvaja i Šapovalov.

1:0 - Đokovićev siguran početak u drugom setu.

I set

6:3 - Imao je Đoković dve set-lopte. Prvu je njegov protivnik spasao dobrim servisom, drugu nije uspeo. Naš as ga je i ovaj put naterao da pogreši iz forhenda. Iz tog udarca, njegovog aduta, osvaja gotovo sve poene, ali i čini gotovo sve greške. U prvom setu ih je imao 19, Đoković samo četiri.

5:3 - Đoković uzima gem bez izgubljenog poena. Svi njegovi poeni su bili Šapovalovljove greške.

4:3 - Kanađanin pokazuje zube. Đoković je dobio prvu opomenu da opuštanje ne sme biti.

4:2 - Šapovalov stiže do brejka.

4:1 - Šapovalov u početku igra ophrvan veličinom protivnika. Naš as je stigao do još jednog brejka, iskoristivši drugu brejk loptu. Prvu je stekao dvostrukom servis-greškom suparnika, a drugu njegovim neodmerenim forhendom.

3:1 - Odličan Đokovićev početak.

2:1 - Naš teniser već pravi brejk.

1:1 - Đoković osvaja prvi gem na svoj servis bez izgubljenog poena. Videćemo kako će se nositi s vremenskim prilikama u svom prvom meču u programu po danu. U Melburnu je 16 i kusur časova.

0:1 - Prvi je servirao Kanađanin, koji će, svakako, pokazati zube.

Počeo je susret Đokovića i levaka Šapovalova. Naš as ima sve pobede na turnirima za grend slem u poslednjih 17 okršaja protiv tenisera koji igraju levom. 

Zašto je Đoković potpuni favorit? Evo zašto između ostalog.

Ponovo, kao i pre dva dana, ubedljiva pobeda Amerikanke Serene Vilijams je bila uvod u meč Novaka Đokovića na glavnom stadionu "Rod Lejver". Mlađa Vilijamsova je preslišala 18-godišnju Ukrajinku Dajanu Jastremsku sa 6:2, 6:1, a u osmini finala igraće s prvoplasiranom na svetskoj listi Rumunkom Simonom Halep ili s rođenom sestrom Venus.

Vodeći na listi za tenisere i 19-godišnji Denis Šapovalov (27. mesto) znaju se s kim će se  pobednik sastati u četvrtom kolu. Danil Medvedev (19) savladao je Belgijanca Davida Gofena (22) sa 6:2, 7:6 (7:2), 6:3.

Tanjug/AP
Medvedev na meču s Gofenom

Medvedevu je i treći meč pripao bez izgubljenog seta. Već plasmanom u treće kolo postigao je najdalji domet u Melburnu budući da je lane ispao u drugom, a na debiju pretprošle godine u prvom. I on je jedan od mladih lavova svetskog tenisa, vršnjak sa zemljakom Karenom Hačanovom (1996), najbolje rangiranim ruskim teniserom (11. mesto), koga smo upamtili po pobedi protiv Đokovića u finalu turnira iz masters serije u pariskom "Bersiju".

U osmini finala je i Kei Nišikori (9), mogući suparnik našeg asa u četvrtfinalu. Pred najboljim japanskim teniserom pao je Portugalac Žoao Soza (44) sa 7:6 (8:6), 6:1, 6:2. Igraće s pobednikom meča Španca Pabla Karena Buste (23) i Italijana Fabija Fonjinija (13). Posle njihovog duela, koji je u toku, na teren izlaze Filip Krajinović (93) i Hrvat Borna Ćorić (12).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online