Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 19.01.2019.
08:50
Vestionline A

Krajinović dobro krenuo, ali beše to tek početak puta

Naš četvrtoplasirani teniser na svetskoj listi (93. mesto) izgubio u trećem kolu protiv hrvatske nade Borne Ćorića (12) s 2:6, 6:3, 6:4, 6:3.

EPA/Lynn Bobo
Krajinović je imao i ohrabrujuće momente na meču s Ćorićem

Ako se po jutru dan poznaje, Filip Krajinović bi tek trebalo da ubira polodove saradnje s Šveđaninom Tomasom Johansonom, pobednikom u Melburnu 2002, koji mu je odnedavno trener. Naš teniser bi trebalo da bude ohrabren. Prvi put je igrao u trećem kolu na nekom turniru za grend slem, a potpuni preokret u prvom kolu protiv Italijana Marka Čekinata (18), igrača iz Top 20, govori da na najznačajnijim turnirima ubuduće može da se ogleda i u mečevima "dugog metra".

Ćorić je pobedio zato što je iskusniji u ovakvim duelima. Paradoksalno, s obzirom na to da ima tek 22 godine i četiri je leta mlađi od našeg tenisera, ali je, recimo, prošle sezone odigrao dvostruko više mečeva u glavnoj kategoriji od njega. Krajinović je odlično počeo. U tom prvom setu odnos direktnih poena je bio u njegovu korist (8:4), a nadalje, do kraja meča, to se preokrenulo na stranu hrvatskog tenisera. Ćorić ih je u preostala tri seta postigao 47, a naš teniser 12. 

Prelomni trenutak meča bio je brejk koji je Hrvat načinio za vođstvo s 4:3 u trećem setu. Krajinović to nije mogao da dostigne, a u četvrtom setu igra mu se potpuno raspala. Ćoriću je pripalo pet gemova uzastopce. Pokušaji našeg igrača u finišu duela su bili dockan. 

Statistika, međutim, kaže da je Ćorić osvojio samo tri poena više ukupno (116:113). I to govori da Krajinović u godini koja je tek krenula može mnogo više nego prethodnih, čak i da se nada uspesima kakav je postigao na turniru iz masters serije u pariskom "Bersiju" 2017, kada je bio finalista, što mu je i najvredniji domet u karijeri, a ni ovaj u Melburnu nije za potcenjivanje.

IV set

3:6 - Krajinović je i u ovom gemu pružao dobar otpor, ali Ćorić ide dalje.

3:5 - Još nije kraj. Krajinović je imao dve brejk-prilike, a iskoristio je drugu. Bio je odličan u dugim razmenama udaraca.

2:5 - Servis koji pripada našem teniseru bez izgubljenog poena, s 12. asom na meču.

1:5 - Naš teniser će servirati za jalovu nadu da ostane u meču.

1:4 - Krajinović najzad i s dva asa prekida Ćorićevu seriju od pet uzastopnih gemova.

0:4 - Hrvatski teniser sve bliži pobedi. Čini se da Krajinovića muči i bol u kolenu.

0:3 - Ćorić ima značajnu prednost pošto je načinio još jedan brejk. Krajinovićeva igra se raspala. Hrvat potpuno drži konce meča u svojim rukama.

0:2 - Imao je Krajinović dve brejk prilike, ali je Ćorićeva prednost što ume da se spasava odličnim servisima. Naš teniser je u ovom gemu od besa bacio reket o teren, ali ga nije polomio.

0:1 - Ćorić odmah dolazi do brejka. S dva efektna vinera stekao je prvo dve brejk-lopte (15:40), a gem mu je i pripao iako je Krajinović uspeo da izjednači u poenima. Hrvatski teniser je preiueo prevlast nad mečom, a to govori i odnos direktnih poena. U prvom setu 8:4 za našeg igrača, a nadalje 31:4 za njegovog suparnika.

III set

4:6 - Krajinović greši iz forhenda. Ćorić vodi u setovima.

4:5 - Krajinović ostaje u setu. Gem je osvojio asom. Viđena je jedna improvizacija našeg tenisera, a zatim neshvatljiv promašaj Ćorića iz sredine polja, što je moglo da mu donese prednost u gemu.

Pobednik se u osmini finala sastaje s uspešnijim iz meča Francuza Lukasa Puja (30) i australijske nade ruskog porekla 19-godišnjeg Alekseja Popirina (149). Taj meč se igra u večernjem programu.

3:5 - Imao je Krajinović 0:30. Sledeća tri poena su pripala Ćoriću pa je bilo i izjednačenje, a Hrvat je pronašao način da mu i ovaj gem priopadne. 

3:4 - Krajinović se u ovom gemu suočio s prve dve brejk prilike protivnika (15:40). Drugu je neutralisao asom. Hrvat je ipak ponovo stekao šansu da uzme gem na servis našeg tenisera i to mu je pošlo za rukom. Prethodno je tražio čelindž. Njegov udarac je zakačio liniju za dlaku pa je tako stekao brejk šansu.

3:2 - Ne da Krajinović Ćoriću nadu za brejk.

2:2 - I dalje u ovom setu svaki dominira na svoj servis.

2:1 - Atraktivno igra Krajinović. Svašta je moguće u ovom duelu.

1:1 - Posle 0:15 hrvatski teniser je do kraja kontrolisao poen.

1:0 - Posle 0:15 Ćorić je načinio četiri greške, po dve iz forhenda i bekhenda.

U prvom setu Krajinovićevom vođstvu su doprinela dva iskorišćena brejka. U drugom setu odsudan je bio već prvi gem u kojem je servirao naš teniser, a Ćorić ga osvojio za vođstvo s 2:0.

EPA/Lynn Bobo
Ćorić na meču s Krajinovićem

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online