Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.10.2016.
13:52
mozzartsport.com A

Radoman žestoko po Sudijskoj komisiji: Politika, laktanje i zlatiborski lobi

Prošle nedelje je Miroslav Radoman završio misiju kao prvi čovek Sudijske komisije pošto ga je smenio Odbor za hitna pitanja FSS, a on je danas održao konferenciju za medije i pričao o problemima u Sudijskoj organizaciji FSS, prenosi "Mocart sport".

pixabay.com
 

- Dogovorili smo se, ja i predsednik,da uvedem kriterijum za izbor sudija, da delegiram sudije bez obzira na želje klubova i na gradove odakle dolaze, da napravim nove Milorade Mažiće. Kada sam video sastav Sudijske komisije, koji je bio nespojiv jer smo jedini Zoran Petrović i ja jedini bili ostvareni na osnovu onoga na terenu, a ne politike i laktanja, ostali članovi su postavljeni na inicijativu klubova, predstavnika regionalnih saveza, bivšeg predsednika FSS i ostalih želja tog trenutka bile ispoljene prema predsedniku. To ne bi bio problem da jedan od članova nije zaposlen kod potpredsednik FSS i on je analizator. Drugi je visoki funkcioner jedne stranke i nema kredibilitet da bude tu. Treći član je čovek koji je 20 godina uništavao sudijsku organizaciju sa prethodnim ljudima i sedeo sa njima i sve uradio da se ništa ne promeni i da on ispunjava želje onih koji su ga doveli na to mesto - rekao je Radoman.

On je naveo da je arbitar Bojan Nikolić naknadno stavljen na internacionalnu listu.

- Neka su me smenili. Na taj način su pokazali da nema stručnosti i profesionalnosti u FSS.  Vrhunac drskosti se desio prilikom sastavljanja internacionalnih sudija jer je promenjena mimo svih normi. A, sve zbog pritiska da se nađe Bojan Nikolić, koji ne ispunjava nijedan kriterijum, a kriterijumi su merilo koje je davalo meni pravo da odredim ko može biti internacionalac, a ko ne.

U javnosti se prethodnih dana špekulisalo da Radoman ima sukob sa najboljim srpskim arbitrom Miloradom Mažićem.

- Prvo, Milorad Mažić i Glođović su polagali kod mene. I postali su sudije pod mojim patronatom i nemam nikakav sukob. Da sam imao ne bih mu dao da me prestigne u broju derbija. Danilo Grujić i Nenad Đokić valorizuju njegov kvalitet i „švercuju“ se na njegov kvalitet. Videli ste utakmicu Čukarički - Vojvodina gde je Grujić dobio slabu ocenu i zato je sklonjen. Za Đokića kako je postao internacionalac? Prošle godine je napravljena još veća glupost kada su Mrakić i Petrović sastavljali internacionalnu listu. Grujić je dodat kao šesti jer je pri slanju je iz fudbalskog saveza otišao drugi redosled, a ispao je Milan Ilić koji je 88 godište, da bi udovoljili zlatiborskom klanu koji utiče na sva dešavanja u fudbalu. Petrović nije moga karaktera i oni su se poigrali njegovim likom i delom.

Radoman je govorio i o tome kako je FSS ostao uskraćen za 100.000 evra godišnje od UEFA.

- FSS nije potpisao konvenciju. Konvencija je ugovor sa UEFA da ćete poštovati pravila. Ona je potpisana pre 6 godina, a ta sredstva su 100.000 evra godišnje. Pritom, morate da ispunjavate uslove. Morate da smanjite listu (32), da smanjite broj posmatrača (12), da novac bude uložen u rad sudijske organizacije. Za 30 dana da li sam mogao nešto da promenim? Rekao sam da ćemo to uraditi do februara, međutim, gospodin predsednik i njegov savetnik Mrakić su tražili da lista bude 48 i 60 i za to imam dokaz. Da sam nešto pokvario - nisam - zaključio je Radoman, a preneo je "Mocart sport".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online