Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 21.05.2017.
18:10 >> 20:44h
Vestionline A

“Petarda” u Humskoj: Partizan je šampion Srbije!

Utakmicama 37. kola biće okončano domaće prvenstvo koje će biti odlučeno upravo danas i kada je u pitanju šampion i kada je u pitanju drugi putnik u niži rang.

M. Todorović
Dva gola Leonarda, ukupno 24 ligaška i poruka za navijače

Pobedom protiv Mladosti iz Lučana od 5:0 u meču 37. kola fudbaleri Partizana overili su titulu prvaka Srbije, 27. po redu čime se klub iz Humske ponovo izjednačio sa Crvenom zvezdom.

Ekipi Marka Nikolića bio je dovoljan i bod protiv Lučanaca, ali crno-belima nije padalo na pamet da pred 26.000 gledalaca  igraju ziheraški već su jurnuli ka golu gostiju i zatrpali su mrežu golmana Krznarića. Sa dva pogotka Leonardo se izjednačio sa Đurđevićem na listi strelaca i podeliće titulu najboljeg golgetera Superlige Srbije.

Preostale pogotke i to sve lepši od klepšeg postigli su Jevtović, Janković i Kosović. Na kraju Partizan je uprkos slabom startu sezone uspeo da se konsoliduje i prvi prođe kroz cilj sa tri boda više od Crvene zvezde.

Crveno-beli su u poslednjoj ligaškoj utakmici na stadionu “Rajko Mitić” savladali niški Radnički sa 3:0 golovima Ričmonda Boaćija. Trener Boško Đurovski na ovom meču pružio je šansu i nekim mlađim igračima poput Adžića i Vučićevića.  

U preostala dva meča Vojvodina je miniamalno savladala Javor, dok su Napredak i Voždovac podelili bodove odigravši 1:1.  

Tok utakmica:

Drugo poluvreme

KRAJ - Partizan - Mladost 5:0, Crvena zvezda - Radnički 4:0, Napredak - Voždovac 1:1, Vojvodina - Javor 1:0

90. minut - GOOOOL, Milijaš do Anđelkovića, ovaj do Petkovića za 4:0

81. minut - GOOOOL, peti gol za Partizan udarcem sa distance postigao je Kosović - 5:0

70. minut - GOOOOOOOOOOOL, novi gol crno-belih, Janković podiže na 4:0, bakljada na celom stadionu u Humskoj

65. minut - GOOOOOOOOOOOOL, drugi gol Leonarda za Partizan, sada i on i Đurđević imaju po 24 gola u sezoni - 3:0

60. minut - GOOOOOOOOOL, Boaći se raspucao na kraju sezone - 3:0

48. minut - GOOOOOOOOOOL, Novi gol Boaćija, Zvezda vodi - 2:0

Prvo poluvreme

45. minut - Završena su prva poluvremena, Partizan - Mladost 2:0, Crvena zvezda - Radnički NIš 1:0, Napredak - Voždovac 1:0, Vojvodina - Javor

 

M. Todorović

 

37. minut - GOOOOOOOOOOL, prelep gol Marka Jevtovića sa velike udaljenosti - 2:0

34. minut - Napredak je poveo protiv Voždovca 1:0, strelac je Ndiaje

28. minut - Boaći je pogodio prečku na Marakani, ostaje 1:0 za Zvezdu

 

A. Čukić

 

18. minut - GOOOOOOOL, Na drugoj strani Topčiderskog brda pogađa Leonardo - 1:0. Bio je to 23. gol za Brazilca, a novu lepu asistenciju upisao je Marko Janković

18. minut - GOOOOOOOL, Zveda je povela golom Boaćija - 1:0

15. minut - Bez golova na četiri meča plej-ofa posle prve trećine prvog poluvremena

 

A. Čukić

 

Partizan ima meč loptu pred svojim navijačima pošto mu je u u duelu sa ekipom Mladosti potreban jedan bod kako bi došao do 27. titutle državnog prvaka. Bilo je pitanje da li će u Humskoj na eventualnom slavlju biti navijača, ali odlukom disciplinaca FSS da pomiluju crno-bele otvorene su kapije stadiona koji će biti dupke pun.

Sa druge strane Crvena zvezda čeka eventualni kiks i pouzda se u Lučance, mada oni gotovo da nemaju ambicija pošto su pobedom protiv Napretka u prošlom kolu uspeli da obezbede izlazak u Evropu, prvi put u istoriji kluba. Amebicija nema ni Radnički koji je porazom od Partizana ostao bez Lige Evrope pa će crveno-belima biti olakšan posao.

Što se tiče opstanka Borac je remijem u Surdulici uspeo da se uhvati za slamku spasa pa Metalcu ni ubedljiva pobeda protiv Novog Pazara nije bila dovoljna, odnosno sa svojim današnjim rivalom seli se u niži rang. Sa druge strane novi članovi elite su šabačka Mačva i Zemun.

Danas se završava Superliga Srbije, ali neće biti gotova sezona pošto je za sledeću subotu (27. maj) zakazano finale KUpa Srbije u kom će se sastati Partizan i Crvena zvezda na stadionu crno-belih.

Plej-of, 37. kolo, Rezultati: Crvena zvezda - Radnički Niš 4:0 (Boaći 18, 48, 60, Petković 90), Partizan - Mladost Lučani 5:0 (Leonardo 18, 65, Jevtović 38, Janković 70, Kosović 81), Vojvodina - Javor 1:0 (88), Napredak - Voždovac (Ndiaje 34 - 89).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Plej-aut, 37. Kolo, Rezultati: Čukarički - Rad 0:1, Metalac - Novi Pazar 3:0 (Panić 12pen, Bondarenko 37, Nikolić 76), Spartak - Bačka 2:1 (Ivanović 31, 45 - Ivković 89), Radnik - Borac Čačak 2:2.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online