Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.06.2017.
02:15
B. B. - Vesti A

Bajern otima Herti Nemanju i Nikolu!

Posle 10 godina provedenih u berlinskoj Herti nedavno je Džon Bruks (24) prešao u Volfsburg za čak 17 miliona evra. Mnogo novca za Amerikanca i odličan posao za Hertinu fudbalsku akademiju koja pravi buduće fudbalske zvezde. Uz ovaj uvod nemački Bild najavljuje najnoviju veliku "krađu" trojice Hertinih mladih talenata - braće Nemanje (14) i Nikole (13) Motike i Torbena Rajna (14), na koje je "oko bacio" Bajern iz Minhena.

Reuters
Oko talentovane srpske braće se bore naveći nemački klubovi

Kako Bild saznaje, pregovori sa porodicama dečaka su već obavljeni i oni treba da pređu u Bajern za sledeću sezonu. Šef Hertinog štaba za mlade talente, Benjamin Veber, tim povodom je izjavio:

- Pre više nedelja su nas roditelji informisali da tri dečaka žele da pređu u Bajern. Oni su top-talenti i to je zaista dobro. Ali, do sada nam se još niko nije javio iz Bajerna da reguliše stvari onako kako su roditelji najavili.

Bajern je mlade talente i njihove roditelje pozvao još pre nekoliko meseci na utakmicu Lige šampiona. Tokom pregovora su za stolom sedeli šefovi Bajerna Uli Henes i Karl Hajnc Rumenige, otkriva Bild.

Kako u ovoj starosnoj kategoriji još nema ugovora (tek od 15 godina), fudbalski klubovi nisu dovoljno zaštićeni od krađe talenata. Bajern bi mogao tri "dragulja" da dobije uz simboličnu naknadu od 20.000 evra, što je za Hertu apsolutno neprihvatljivo, navodi Bild. Jer, ovi dečaci su od 2012. godine u čuvenoj Hertinoj akademiji koja je odlikovana sa tri zvezde (dva-tri puta nedeljno tamo i noće kako bi uskladili treninge i školu), i tu su dobili najbolje znanje i podršku zbog kojih i važe za buduće zvezde.

U Herti ne žele tek tako da puste ove top-igrače, jer veruju da oni uz obuku mogu jednog dana da postanu "profi" fudbaleri, kao i 60 talenata pre njih.

- Momci imaju sa nama dogovor o sadašnjem rasporedu i očekujemo ih na startu treninga 3. jula u grupama ispod 15 i 14 godina, poručio je Veber iz štaba za podmladak.

Sve češće krađe mladih igrača

Sve je češća pojava da drugi klubovi pokušavaju da otmu Hertine talente za male pare. Tako je 2011.godine Jusef Emgames sa 13 godina prešao u Bajern uz dosta galame, ali nije uspeo kao profi i danas igra za Hanover 96 drugi tim. Zatim, Elijas Abuhabaka se 2015. dogovorio sa Lajpcigom, ali kad se Herta usprotivila Saksonci su morali da plate 250.000 evra za puštanje. Još jedan Hertin talenat Berkan Alimler (17) se pre dve i po godine takođe dogovorio sa Lajpcigom, ali je Herta uključila advokata i sud, i da bi to izbegao, Alimler se odlučio da ostane Kod Berlinaca, gde i danas igra.

Drugim rečima, ukoliko Bajern ne plati odgovarajuću naknadu, Herta neće lako pustiti talente. Iako su svesni da na kraju ne mogu da ih spreče da odu, stvar može mesecima da se razvlači. Herta je spremna da upotrebi i građansko pravo, navodi ovaj list, jer je u pisanim ugovorima između dečaka, njihovih porodica i Herte dokumentovana kompletna podrška akademije sve do mature i prelaska u profesionalne vode.

Sad je na Bajernu da se vidi hoće li Herta da zakoči transfer braće Motika i Torbena Rajna ili će klubovi da se dogovore tako da svi na kraju budu zadovoljni.

POVEZANE VESTI

NEMAČKA Prekinuta serija
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online