Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 07.05.2019.
11:08
M. Topalović - Vesti A

Iz bazena među stative

Nije lako malenom Luki Stokiću (10) iz Beča. Trenira fudbal u Floridsdorfu, a oko njega sve Austrijanci, Turci, Egipćani... Ali, ne predaje se. Rešen je da jednog dana postane golman svetskih razmera!

M.Topalović
Luka i Slobodan Stokić

- Maksimalno je posvećen treninzima, ne propušta nijedan - očigledno je zadovoljan otac Slobodan.

Najčešće ga tata vozi na treninge.

- Mi smo u 20. becirku, a treba nam desetak minuta automobilom do terena u 21. bečkom okrugu. Kada nisam u mogućnosti onda pođe sa suprugom dve stanice tramvajem pa malo pešice. Neka ga, to je dobro za kondiciju. I tako tri puta nedeljno od 16.30 do 18 časova.
Luka ne trenira sa specijalistom za rad sa golmanima, jer toga još nema u njegovom uzrastu, ali planirano je da ga dobije sledeće sezone.

- Sada je s njim sjajan trener Nedžad Jašarević, a ima i dodatne treninge. Privatno trenira kod Igora Matovića, specijaliste za rad sa čuvarima mreže. Jedan sat je 20 evra i mogu reći da se isplati. Evidentan je napredak - kaže Slobodan.

Dodaje i ono šta ga posebno raduje:

- Član je ambicioznog kluba koji je u U10 gradskoj ligi pa se takmiče protiv najboljih iz Rapida, Austrije... Tako se najbolje napreduje.
Luka je specifičan i po specijalnim naočarima.

M.Topalović
Slučajno u kampu: Luka iskoristio šansu

- Navikao sam i ne smeta mi da branim u njima. One prave nosim van treninga - kaže dečak.

A tata pojašnjava.

- Reč je o specijalnom proizvodu namenjenom baš golmanima. Savitljive su, uže od uobičajenih i prilagodljive kako onome ko ih nosi tako i u slučaju da ih pogodi lopta. A Luki puno znače i pomažu mu. I ja sam pokušao kao golman u Vijeni pa je valjda Luka povukao na mene, iako je najpre trenirao plivanje - kaže Slobodan
koji radi u Meta lager tehnik, firmi koja se bavi proizvodnjom industrijskih stalaža.

Stokić junior ima rukavice sa svojim imenom. Naravno, kupili su roditelji. Kao i kopačke. Sve za sina jedinca.

M. Topalović
Specijalne rukavice za sina jedinca

Od malena u Beču

Stokići su iz Požarevca. Lukin deda došao je u Austriju 1971, dve godine kasnije i Slobodan sa bratom i majkom. Moglo bi se reći da je Slobodan od malih nogu u Austriji.

- Supruga je iz Krnića kod Šapca. Upoznali smo se u Beču i venčali 2010. u Požarevcu. Luka leti obavezno ide na more, ali dosta vremena provodi kod mojih u Požarevcu, gde krckaju penzionerske dane i u Krniću. Srpski jezik razume, dobro priča, ali se trudimo da još bolje piše. Beč ima 1,8 miliona stanovnika, ali mi Srbi imamo sve manje vremena za druženje i upoznavanje dece. Kod, recimo, Turaka je druga priča - prepričava Slobodan i dodaje da obožava fudbal.

- Dobar sam prijatelj sa Marjanom Bucom Markovićem koji je uspešno igrao u mnogim zemljama, a poseban trag je ostavio u Crvenoj zvezdi. Još je aktivan iako ima 37 godina.

Luka se na pitanje ima li idola, ne dvoumi. Kao iz topa će:

- Vladimir Stojković!

Kako Stojković pitamo kad brani za Partizan, a ti si polaznik kampa Crvene zvezde u Beču?!

- Da, ali je najpre branio u Zvezdi - ne da se prevariti simpatični dečak koji se igrom slučaja obreo na kampu Crvene zvezde. Naime, porodica je u poslednji čas saznala za organizaciju i prijavila se, međutim nije bilo slobodnog mesta. Tek kada se jedan dečak razboleo i odustao, ukazala se prilika da uleti Luka i šansu je oberučke prihvatio..

Očaran Hepilendom

Luka nije prvi put u kampu, bio je prethodno aktivan u sličnom okruženju.
- Bio sam u 19. becirku u Hepilendu. Organizuje se tokom leta, bude više od 400 dece, ima dosta zabave, sportskih aktivnosti, igara, super se družimo i voleo bih da ponovo učestvujem - nagoveštava Luka sledeće aktivnosti.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online