Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 23.11.2009.
19:37
Vestionline, Sportservis A

FMP startuje u Belgiji

Košarkaši FMP iz Železnika u utorak započinju takmičenje u FIBA Evročelendžu, trećem evropskom klupskom takmičenju po rejtingu, gde u prvom kolu gostuju belgijskom Okapiju.

Tim iz Železnika nalazi se u F grupi sa Banvitom (Turska), VEF Rigom (Letonija) i Okapijem (Belgija).

"Dobili smo nezgodnu grupu. Riga i Banvit su vrlo kvalitetne ekipe, dok je prvi protivnik Okapi Alstar u toj konkurenciji najlošiji tim. Naš prvi cilj je da se plasiramo u naredni krug Evročelendža, što bi značilo da moramo da se plasiramo među dve prvoplasirane ekipe iz grupe. Potrebne su nam pobede u Železniku i brejk u gostima, a utakmica u Belgiji je odlična prilika za pozitivan rezultat", izjavio je trener FMP Vlado Đurović.

Đurović je sedeo na klupi tima iz Alsta u sezoni 1995.-1996., kada je poražen u finalu nacionalnog šampionata od Šarloa. Danas je Okapi "fenjeraš" u flamanskoj zemlji sa skorom 2-6 posle osam kola D1 lige, a za vikend je poražen od Pepinstera 86:64 na gostujućem terenu.

"Nosim lepe uspomene iz Belgije. Okapi trenutno ne spada u grupu najkvalitetnijih timova u svojoj zemlji, već se nalazi na začelju tabele. Poznato je da najveći rejting imaju Ostende i Šarloa, a iza njih su Antverpen i Deksija. Sigurno je, ipak, da nas čeka odlična atmosfera, jer imaju najbučnije navijače u Belgiji. Dvorana od 2.5000 mesta je rasprodata, ali naš zadatak se zna, a to je pobeda. U ekipu se vratio Miroslav Raduljica, dok je Dejan Musli opet ostao u Beogradu zbog bolesti", zaključio je Đurović.

Bek FMP-a Branko Lazić najavljuje mnogo kvalitetniju partiju nego u Zadru.

"Ne poznajemo dobro protivnika, ali ćemo odgledati kasete pre meča i videti odakle nam preti opasnost. Trener Okapija i osnova ekipe su Amerikanci, ali to ne znači da su kvalitetniji od nas. Istina je da smo umorni od putovanja, ali ambicije kluba u

Dosadašnji pobednici:
2004.UNIKS
2005.DINAMO SANKT PETERBURG
2006.HUVENTUD
2007. JIRONA
2008.BARONS LMT RIGA
2009.VIRTUS BOLONJA

 Evročelendžu su najviše, tako da se nadamo pozitivnim rezultatima već od meča u Alstu",poručuje Lazić.

Utakmica u "Dženerali forumu" u Alstu na programu je u utorak, sa početkom u 20,30 časova.

Dve prvoplasirane ekipe iz osam grupa Evročelendža formiraće posle šest kola prvog kruga nove četiri grupe sa po četiri tima. Po dve najbolje ekipe iz drugog kruga plasiraće se u četvrtfinale, a takmičenje se završava fajnal- forom od 30. aprila do 2. maja. Finalisti FIBA Evročelendža u narednoj sezoni igraće u Evrokupu.
 

Četvrtak 18.08.2011. 09:34
dobro mesto za dobar start.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online