Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.04.2018.
07:11
A. Stanković - Vesti A

Tijana Malešević za "Vesti": Užička škola za vrh Evrope

Vetar duva, Đetinja talasa, užička je odbojkaška klasa... Dve sjajne učenice čuvene škole odbojke ovih dana kreću za Rumuniju - Tijana Malešević i Nataša Krsmanović završile su sezonu u turskom Seramiksanu, pozdravile se sa gazdama ovog malog kluba i dojučerašnjim saigračicama i stavljaju se na raspolaganje treneru koji je bio sinonim za šampionske dane njihovog Jedinstva - Darku Zakoču. Jer, "zakon" Zakoč sada predvodi Albu Blaž, koja će 5. i 6. maja praktično biti domaćin fajnal-fora CEV Lige šampiona! Rumunski šampion na krilima srpske strategije i veštine stigao je do završnice elitnog takmičenja i preko Galatasaraja pokušaće da se probije i u finale. Ukoliko u tome uspe, ko zna, u jednom meču sa italijanskim Koneljijanom ili braniocem titule, strašnim Vakifbankom - ništa nije nemoguće! Zato Zakoč u pomoć poziva njegove Užičanke.

EPA/MICHAEL REYNOLDS
Igračica za velika dela: Tijana Malešević

Tijanu Malešević smo pronašli u njenom Užicu gde je, okružena ljubavlju najmilijih, provela uskršnje praznike.
- Ne mogu da vam opišem koliko mi znači svaki minut kod kuće. Dovoljno je da udahnem vazduh rodnog grada, vidim poznata lica, prošetam po Zlatiboru... i odmah sam preporođena - uvek raspoložena za razgovor za "Vesti" počinje ova odbojkaška globtroterka.

Čeka Ligu nacija

Vreme leti, još malo i počinje Liga nacija.
- Naša reprezentacija u ovom novom takmičenju, koje kod devojaka menja Gran-pri, a kod muškaraca Svetsku ligu, kreće iz brazilske Baruere u kojoj ćemo od 15. do 17. maja igrati sa Brazilom, Japanom i Nemačkom. Od tog trenutka do finalnog turnira krajem juna proputovaćemo svet uzduž i popreko, ali sam srećna što ćemo jedno ovakvo takmičenje igrati i pred našom publikom, pošto ćemo u Kraljevu ugostiti jake selekcije Rusije, Turske i Belgije. Ovo nadmetanje je važno, ali će ipak poslužiti samo kao uvertira za Svetsko prvenstvo u Japanu - naglašava Tijana.

Kako je došlo do saradnje sa Rumunima?
- U trenutku kad su se kandidovali za domaćina F4 Evrolige, ljudi iz Albe Blaž pratili su završnice svih nacionalnih šampionata i kad su videli da se naš Seramiksan nije plasirao u plej-of prvenstva Turske znali su da smo Nataša i ja slobodne. Brzo smo se dogovorili i, eto, nas dve posle Jedinstva, reprezentacije, Turske... zajedno ćemo igrati i u Rumuniji.

Svetska putnica

Saradnja sa Albom je, kaže Tijana, jednokratna:
- Potpisali smo samo za fajnal-for. Posle toga sam slobodna u izboru novog kluba.
Rumunija će joj posle Srbije, Švajcarske, Poljske, Češke, Italije, Brazila i Turske biti osma zemlja u kojoj igra!

Fajnal-for Evrolige je veliki izazov?

- Za razliku od Nataše, koja je igrajući u Bakuu čak tri puta bila na završnom turniru, meni će ovo biti debi na fajnal-foru. Presrećna sam zbog toga, kao i zbog činjenice da ću najzad, posle toliko godina, prvi put raditi sa Darkom Zakočem.

Kakve su šanse vašeg novog kluba?
- Prirodno je da smo najpre fokusirani na polufinale sa Galatasarajem. Dobro ih poznajem iz turske lige, znam koliko mogu. Demir je u odlučujućem meču "razbila" Novaru i zabeležila čak 38 poena! A tu su i sjajna Bugarka Rabadžieva, Ruskinja Košeljeva, mnoge turske reprezentativke... Ali, dobar je i Blaž. Naša Aleksandra Crnčević igra odlično, a ekipa je skup internacionalki. Tu su i Brazilka, Nemica, Kubanka, Portorikanka, naravno i najbolje Rumunke. Prava je šteta što se naša Marina Vujović povredila. Verujem da ćemo Nataša i ja još više pojačati konkurenciju na bloku i prijemu. Biće to, u svakom slučaju, odlična odbojka - poručuje Tijana Malešević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online