Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 02.12.2010.
14:39
Vestionline A

"Orlovi" zrače optimizmom

Dan uoči početka finalnog meča Dejvis kupa protiv Francuske, reprezentativci Srbije izrazili su spremnost da napadnu veliki trofej i prvi put donesu salataru u naš glavni grad.

"Sve smo uradili kako smo planirali, tako da nema iznenađenja. Dobro se poznajemo i verujem da će naša reprezentacija slaviti", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare selektor Srbije Bogdan Obradović.

Pehar Dejvis kupa - Salatara

On je dodao da u predstojećem duelu nema izrazitog favorita, da je svaki meč otvoren i da jedna loptica može da odluči konačnog pobednika.


"Iza nas je čitava Srbija. Dobro smo se pripremili i idemo na pobedu bez opterećenja. Uradićemo sve da obradujemo naciju", rekao je Obradović.


Prvi reket naše nacionalne selekcije Novak Đoković izrazio je optimizam, rekavši da svi reprezentativci imaju veliku motivaciju i da će pred domaćom publikom učiniti sve da salatara ostane u Beogradu.


"Imamo veliku obavezu pred svojim navijačima, a dobro poznajemo sve reprezentativce Francuske. Nadam se da ćemo uz pomoć publike biti dostojan rival najboljim teniserima Francuske", rekao je Đoković.


Janko Tipsarević, koji će biti naš drugi singl igrač, bio je pomalo iznenađen izjavom Gaela Monfisa da će pred domaćom publikom naš teniser biti nervozan.

"Ako treba da budem nervozan pred 18.000 Srba u ovako važnom meču, ne znam šta da mislim. Svakako da pritiska ima, ali ne verujem da će moj protivnik biti sasvim relaksiran na otvaranju finala Dejvis kupa", rekao je Tipsarević.


Jedan od najboljih dubl igrača sveta Nenad Zimonjić, koji će igrati u paru sa Viktorom Trojickom, kaže da je očekivao ovakav žreb.


"Francuska možda ima uigraniji dubl, ali će za njih biti velika nepoznanica šta može da uradi Troicki. Nas dvojica želimo da pružimo najviše i tako ćemo se i ponašati na terenu", rekao je Zimonjić.


Troicki je dodao da je izbor Obradovića i njegovog savetnika Nikole Pilića u ovom trenutku najbolja opcija za naš tim.


Na pitanje kako komentariše stav predsednika Teniskog saveza Francuske da se oseća pomalo nesigurno pred gostovanje u Beogradu, Đoković je rekao da je iznenađen, ali je dodao da mu prijaju izjave francuskih igrača da su veoma prijatno iznenađeni dočekom u Beogradu.

Selektor francuske teniske reprezentacije Gi Forže izjavio je danas da je zadovoljan žrebom finala Dejvis kupa, kojim je određeno da susret Srbija - Francuska sutra u "Bogradskoj areni" otvori meč između Janka Tipsarevića i Gaela Monfisa.

Gi Forže
"Žreb nije toliko važan, koliko spremnost reprezentativaca. Ipak, drago mi je što će Gael izaći prvi na teren", rekao je Forže nakon žreba u "Areni".


Selektor francuskog tima smatra da u srpskoj reprezentaciji nema "slabih tačaka".

"Svaki meč u ovom duelu moramo da odigramo na vrhunskom nivou ukoliko želimo da osvojimo trofej", poručio je Forže.

On je dodao da mu nije bilo lako da se između Mikela Lodre i žila Simona odluči za drugog tenisera koji će igrati u singlu.

"Bilo mi je teško da izaberemm, jer sam znao da ću nekog da razočaram. Na kraju, odlučio sam se za Simona", rekao je Forže i ponovio da ko god želi da pobedi igrača kalibra kakav je Novak đoković mora da igra "savršeno".

Prvi teniser franuskog tima Monfis je istakao da je zadovoljan što prvi izlazi na teren.

"Dobro je što igram prvi. Ukoliko osvojimo prvi poen protiv Srbije, bićemo u ogromnoj prednosti', rekao je Monfis, dodavši da je "malo nervozan" pred početak jednog od najznačajnijih mečeva u njegovoj karijeri.

Prva "tabla" Francuske je sa respektom govorio o Tipsarevću.
"Meč će biti izuzetno težak i verovatno zasnovan na jakoj igri sa osnovne linije", smatra Monfis koji je zaključio da će Tipsarevcih biti pod većim pritiskom jer igra pred domaćom publkom.

Simon je ocenio da će meč protiv Đokovića biti "izuzetno težak".
"Nemam šta da izgubim u duelu sa Novakom, tako da ću pokušati da se držim svoje igre i zacrtane taktike", tvrdi Simon, uz konstataciju Lodre da će svi u timu Francuske morati da odigraju na vrhunskom nivou ukoliko žele pobedu u Beogradu.


Finale Dejvis kupa između Srbije i Francuske počinje u petak u 14 sati prvom singl partijom u kojoj se sastaju Monfis i Tipsarević. Nakon toga će igrati Đoković i Žil Simon. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online