Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 11.12.2010.
21:37
Press A

Obradović: Želimo promene u TSS!

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izneo je niz ozbiljnih optužbi na račun Teniskog saveza Srbije i u ime tenisera zatražio promene na njegovom vrhu.

Obradović je, zajedno sa momcima koji su nedavno osvojili Dejvis kup, podržao vizije Srđana Đokovića i praktično se usprotivio ideji da Slobodan Živojinović u još jednom mandatu predvodi Teniski savez Srbije.

Selektor Obradović, koji je odgovarao u subotu na pitanja novinara gostujući u Delta sitiju na "Pressovoj" školi novinarstva, smatra da Savez nije obezbedio dovoljno novca i da ne prati uspehe koji su postigli teniseri. On je kritikovao i državu zbog nedovoljnog ulaganja u beli sport.

"Za mene je Teniski savez isto što i država. I moram da kažem da su teniseri u proteklom periodu dobijali zaista malu materijalnu podršku kako od Saveza, tako i od države. Mi smo osvajanjem Dejvis kupa ostvarili neverovatan rezultat postali smo druga teniska sila na svetu. Koliko naš savez ulaže sredstava pri tom? Ne kažem da smo mi Amerika, ali neka ulaganja budu delom proporcionalna našim rezultatima", kategoričan je Obradović.

Obradović se potom osvrnuo i na medijski rat između starijeg Đokovića i predsednika TSS-a Slobodana Živojinovića.

"Ne treba gledati na odnos Srđana i Bobe kao na nešto negativno. Đokovići žele nove teniske snage i ja sam siguran da će one sigurno doći. I ja i teniseri podržavamo promene, nama su potrebni bolji uslovi za rad. Neću baratati sad nekim imenima i ko će to naslediti koga u Savezu, ali mogu da vas uverim da će do kadrovskih promena sigurno doći", uveren je Obradović.

Boba: Zatečen sam!


Aktuelni šef TSS-a i za sada jedini kandidat za tu funkciju, kome su, čini se, dani u Savezu odbrojani, bio je vidno razočaran posle Obradovićevih komentara.


"Molim vas, razumite me, nisam sada u stanju da dajem bilo kakve izjave ili neke opširnije komentare. Dajte mi malo vremena, zaista sam zatečen ovim skorašnjim dešavanjima", rekao je prvi čovek TSS-a Slobodan Živojinović.

On je dodao da je Savezu pored kadrovskih promena potreban i novac namenjen razvoju tenisa.

"Razgovarao sam nedavno sa Nadalom i u Španiji predsednik Teniskog saveza obezbeđuje ogromna materijalna sredstva za razvoj belog sporta. Međutim, kod nas se sve to svelo na priču, a oni koji su najviše pričali, ništa nisu uradili. Eto, sada se spekuliše o Teniskom centru, a taj objekat postoji samo u viziji i na papiru. Nama su potrebni bolji uslovi, potrebni su nam tereni, treneri, potrebno je da se pomogne juniorima... Mi, čak, za razliku od svih ozbiljnih teniskih nacija, nemamo razvijenu ni tenisku infrastrukturu", dodao je Obradović.

Srpski selektor je na kraju još optužio TSS da ne radi ono što bi, prema njegovom mišljenju trebalo, a to je da pomaže juniorima čije je godišnje troškove po teniseru proračunao na okvirnih 100.000 evra. Obradović je naglasio i da je naš savez nema dovoljno zaposlenih.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online