Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.04.2010.
13:47 >> 19:39h
Vestionline A

MK: Pobeda Đokovića, poraz Troickog

Srpski teniser Novak Đoković rutinskom igrom i pobedom nad Francuzem Florensom Serom rezultatom 2:0, dok je naš drugi predstavnik u Monte Karlu Viktor Troicki poražen od Tomija Robreda sa 2:0

Đoković je do osmine finala stigao dobrom igrom sa osnovne linije, a prvi set je završen za manje od pola časa igre kada je Novak poveo sa 3:0, a potom i iskusno poveo sa 1:0 u setovima. U nastavku je Francuz pokazao zube i uspeo da uzvrati brejk Đokoviću, ali je Srbin u nastavku kada se lomio meč bio siguran i zasluženo slavio sa 6:2, 6:3.

Nole: Biću još bolji

"Zadovoljan sam jer mi je ovo prvi meč na šljaci ove sezone, ne računajući Dejvis kup, ali u mojoj igri ima još sasvim dovoljno prostora za napredak. Siguran sam da ću već sutra biti još bolji. Sera je veoma nepredvidiv protivnik, koji ume jako lepo da udara lopticu. Iznenadio me je nekim udarcima danas".

Naš teniser je mnogo bolje servirao, što pokazuje da je odluka da se vrati starom servisu bila ispravna.  

Đoković će u 3. kolu igrati sa 13. nosiocem i starim znancem, Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom, koji je bio bolji od Letonca Gulbisa. Đoković vodi u pobedama sa 7:2 protiv Vavrinke i dobio je poslednji duel koji je igran u Bazelu ove godine. Međutim, Švajcarac je trenutno u odličnoj formi a na MK je stigao nakon osvajanja turnira u Kazablanci.

Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u treće kolo Mastersa u Monte Karlu pošto je danas eliminisan od Španca Tomija Robreda rezultatom 2:0 (6:4, 6:3).

Iskusniji Španac je odmah na startu oduzeo servis Srbinu i tu prednost je bez problema zadržao do kraja prvog seta.

Troicki je u drugom delu zaigrao mnogo bolje, ali nikako nije uspeva da ugrozi Robreda na njegov servis. Sve do 3:3 rivali su bili sigurni na svoje servise, a onda je Španac iskoristio pad u igri Troickog i napravio "brejk". To je za trenutno 23. igrača sveta praktično bila "meč lopta", pošto je u narednom gemu na svoj servis poveo sa 5:3. Troicki je nakon toga izgubio još jedan svoj servis tako da je Španac zasluženo prošao u 3. kolo.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 2.227.500 evra.

Novak i Viktor izgubili u dublu
Srpski teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki eliminisani su u drugom kolu turnira u Monte Karlu u konkurenciji dublova.

Njih su pobedili Vesli Mudi iz Južne Afrike i Belgijanac Dik Norman rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 4:6, 10:8, za tačno sat i 18 minuta.

Srbija, ipak, i dalje ima predstavnike u dublu pošto će Nenad Zimonjić u paru sa Danijelom Nestorom braniti titulu osvojenu prošle godine. Oni kao prvi nosioci još nisu počeli takmičenje, a u drugoj rundi ih očekuje duel sa Austrijancem Jirgenom Melcerom i Rusom Mihaelom Južnjijem.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online