Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 04.07.2015.
11:11
b92.net A

Nadal: Đoković je najveći protivnik, ali je Federer najveći rival

Toni Nadal, stric i trener višegodišnjeg "broja jedan" Rafaela, može se pohvaliti da je najuspešniji šef struke u istoriji "belog" sporta. Tačnije, da kao trener ima najviše osvojenih Grend slemova.

Reuters
Uspešna saradnja: Toni i Rafael Nadal

To je postalo jasno kada je Rafa na pariskoj šljaci 2013. godine podigao osmu titulu...

Od tada su dodali još dve titule, a iza Tonija nalazi se Lenart Bergelin, trener Bjerna Borga, sa 11 GS titula.

Svojim inovativnim metodama, disciplinom i vrednim radom presudno je uticao da Rafael postane veliki šampion...

Priča za "B92" počela je od dva najveća rivalstva - sa Rodžerom Federerom i Novakom Đokovićem.

- Teško ih je pobediti jer su neverovatni igrači. Divno ih je gledati. Nama je Novak teži protivnik od Rodžera, ali smatram da je možda najveće rivalstvo Federer-Nadal pošto su u jednom trenutku bili samo njih dvojica na vrhu. Sa druge strane, kada se rasplamsalo rivalstvo sa Đokovićem, imali smo i Endija Mareja i Federera takođe, što je drugačije u odnosu na to kada imaš samo jednog velikog suparnika - to je bio slučaj od 2005. do 2008. godine, samo Rafael i Rodžer.

Naslednici - vladari

Toni smatra da će sledeća generacija dostojno zameniti trenutne vladare tenisa.

- Sve zavisi od njihovog stava i mentaliteta. Mnogo mi se dopada Aleksander Zverev, ali tu su i Ćorić, Kirgijos, Kokinakis, Rubljov...Svi imaju mogućnost da budu najbolji na svetu. Kada Novak, Rafa, Rodžer i Endi završe karijeru, doći će njihov red. Mislim da će njihova generacija biti veoma dobra.

Đoković i Nadal do sada su odigrali 44 meča, a Rafael vodi sa 23:21 u pobedama. Dešavalo se da oni trijumfuju u serijama - Novak je 2011. i početkom 2012. godine imao niz od sedam pobeda, a odmah zatim Rafa je uzvratio pobedama u šest od narednih sedam duela.

- To je sve u glavi. Kada si u seriji pobeda, onda dobijaš dodatno na samopouzdanju za sledeći okršaj i lakše ti je da i tu pobediš. Onda se desi poraz, pa samopouzdanje padne. Kada izgubiš, onda pokušavaš da nađeš nova rešenja, to smo radili i mi posle poraza, to je radio i Novak. To je normalno.

Na pitanje kako izgleda priprema njegovog pulena na dan finala GS. Za početak je odmah "sasekao" - ne odudara od uobičajene.

- Nervozan je, naravno. Kao i uvek je to slučaj pred Grend slem finale. Nema nikakve posebne pripreme niti neke specijalne hrane. Mi se trudimo da život uvek učinimo običnim, normalnim...

U poslednje vreme mnogo se govori o navodnom "koučingu" i sve je više onih koji smatraju da je to pravilo zastarelo.

- Normalno je da igrač može da komunicira sa trenerom. Platiš treneru da ode s tobom, recimo, do Australije, a onda ne možeš da razgovaraš sa njim u trenutku kada ti je najpotrebniji. Tu nešto nije kako treba - zaključio je Toni Nadal

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online