Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 04.08.2018.
09:43
Vestionline A

Đoković u Torontu kreće protiv dužnika iz Melburna

Naš najbolji teniser, koji je deveti nosilac na prvom od dva turnira iz masters serije između Vimbldona i Ju-Es opena, sastaće se u provom kolu s vodećim igračem Južne Koreje Hjeonom Čungom.

EPA/Daniel Leal-Olivas
Prvo iskušenje posle vimbldonskog trijumfa: Novak Đoković s najvrednijim trofejem u tenisu

On je Đokovićev dužnik s Australija opena ove godine jer ga je izbacio već u osmini finala sa 7:6 (7:4), 7:5, 7:6 (7:3). I prvi međusobni meč su odigrali u Melburnu, ali je tada Južnokorejac bio prva žrtva našeg asa na putu ka odbrani trona 2016 (6:3, 6:2, 6:4).

U dublu s Andersonom

Novak Đoković ima običaj da na prvom turniru posle pauze igra i dubl, pogotovo sada kada se nakon nekoliko meseci vraća na tvrdu podlogu. Saigrač će mu biti Kevin Anderson, koga je savladao u vimbldonskom finalu, a prvi protivnici su im Kanađani Feliks Ožer i Denis Šapovalov. Ako budu uspešniji od njih, sastaće se s Francuzima Pjerom Igom Erberom i Nikolom Maijem, pobednicima Rolan Garosa. 

Propustio je i Rolan Garos i Vimbldon, a pojavio se tek u Atlanti prošle nedelje. Amerikanac Rajan Harison ga je s mukom savladao u četvrtfinalu sa 6:7 (3:7), 6:2, 7:6 (7:5).Na australijskom turniru za grend slem ove godine Đoković je igrao kao 14. na svetskoj listi, a Čung kao 58. Sada je nedavni vimbldonski pobednik deseti, a najbolji teniser Južne Koreje zauzima 23. mesto (sledeći igrač iz te zemlje je tek 240). Visoku poziciju drži zahvaljući proboju u polufinale u Melburnu onda (predao je meč potonjem osvajaču Švajcarcu Rodžeru Federeru) i bodovima s još nekih turnira iako zbog povrede nije igrao posle mastersa na šljaci u Madridu.

Očekuje se da Đoković ostane na krilima velikog trijumfa u Vimbldonu, njegovog četvrtog na najčuvenijoj travi belog sporta. Ako se ravanšira Čungu za onaj poraz, koji mu se desio u turbulentnim danima, igraće dalje s pobednikom meča Australijanca Metjua Ebdena (50. mesto) i Kanađanina Pitera Polanskog (122), koji je za učešće dobio takozvanu posebnu pozivnicu organizatora da ne bi morao u kvalifikacije.

Đokovićevu polovinu "skeleta" predvodi Nemac Aleksandar Zvezrev, treći "reket" sveta, a drugu Španac Rafael Nadal, najbolje plasirani na svetskoj listi. Ne igra drugoplasirani Federer, koji je na mastersu u Kanadi (naizmenično su domaćini Toronto i Montreal) pobedio samo 2004. i 2006. Naš najbolji teniser je trijumfovao 2007, 2011-12. i 2016, a poslednje dve pobede su u Torontu. Trofej od prošle godine brani Zverev.

Učestvuje i naš drugi "reket" Filip Krajinović (31. mesto). Njegov protivnik u prvom kolu je Rus Karen Hačanov (37), koga je Đoković rutinski savladao u osmini finala Vimbldona s 3:0 u setovima. Ni oni nisu igrali posle Londona, gde je Krajinović poklekao već na početku protiv Čileanca Nikolasa Harija. 

Jedini međusobni meč su odigrali 2016. U drugom kolu na čelindžeru u dvorani u Jenćepingu (Švedska) Rus je bio uspešniji sa 7:6 (7:2), 6:4.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online