Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.11.2018.
11:05
blic.rs A

Podignuta optužnica protiv Bilčara koji je mladiću zabio šrafciger u glavu

Optužnica protiv Gorana Bilčara (27) podignuta je u rekordnom roku, odnosno za manje od mesec dana od ubistva Bojana Milovanovića (29) iz Kozarske Dubice.

Vesti
 

Bilčara optužnica tereti da je u noći između 17. i 18. oktobra u centru Banjaluke ubodom šrafcigerom u glavu ubio Milovanovića.

Osim Bilčara, optužnica je podignuta  i protiv Marka Mihajlovića (27) koji je bio sa Bilčarom u društvu, te protiv Đorđa Borovčanina (25) i Đorđa Đenadije (21) obojica iz Kozarske Dubice, a koji su bili sa ubijenim mladićem. Pomenuta trojka se sumnjiči za učestvovanje u tuči, piše Srpskainfo.

- Optužnica je prosleđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci - rekli su u OJT Banjaluka.

Osim što je podignuta optužnica, tužilac je tražio da se Bilčaru produži i pritvor.

Prema saznanjima Srpskainfo zatraženo je da mu se pritvor produži do okončanja glavnog pretresa, a ova mera je zatražena zbog načina izvršenja krivičnog dela.

Ovo brutalno ubistvo koje se odigralo u centru Banjaluke uzdrmalo je tada Republiku Srpsku, ali i region.

Svemu je prethodilo bezazleno prepucavanje u pekari u Ulici Nikole Pašića. Sa jedne strane bilo je pet momaka iz Kozarske Dubice, a sa druge strane Bilčar, Mihajlović i još jedan njihov prijatelj. Mladići iz Kozarske Dubice su nešto pevali i tada je došlo do prepucavanja između njih.

On je dodao da su posle nekog vremena mladići iz Kozarske Dubice seli u automobil marke "fiat" i krenuli dalje. Međutim, oni tvrde da nisu dobro poznavali Banjaluku i nekoliko puta su opet prošli kraj pekare.

Ovo je Bilčaru i Mihajloviću bilo sumnjivo. Mislili su da oni čekaju njih da izađu. Kada su treći put sa „fiatom“ prošli kraj pekare, njih dvojica sedaju u Bilčarev BMW, stižu ih na raskrsnici i poprečuju im put. Tada iz „fiata“ izlazi nekoliko  mladića i dolazi do novog sukoba.

Bilčar tada otvara gepek svog automobila, vadi dizalicu i baca je prema njima. On je najverovatnije tada uzeo i šrafciger iz gepeka i tokom obračuna sa Milovanovićem, prvo ga je ubo u vrat, a zatim mu je šrafciger zabio u glavu. Ova povreda bila je smrtonosna i Milovanović je preminuo na licu mesta. Bilčar i Mihajlović su pobegli, ali ih je policija drugi dan pronašla i uhapsila.

Tvrdio da se ne seća

Nakon što je drugi dan priveden u policijsku stanicu Goran Bilčar je tvrdio da nije bio svestan da je ubio Bojana Milovanovića.

On je tada priznao da je učestvovao u tuči, ali je rekao da nije znao da je naneo smrtonosnu povredu Milovanoviću.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online