Nedelja 9. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 09.12.2011.
09:53
Beta A

Krivične prijave protiv novosadske profesorke

Zbog sumnje da je širila govor mržnje preko društvene mreže Fejsbuk, tužilaštvo u Beogradu je podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv profesorke engleskog jezika u Srednjoj mašinskoj školi u Novom Sadu Jelene Popović-Ivanović.

Profesorkin Fejsbuk nalog
 

Portparol Tužilaštva Tomo Zorić rekao je agenciji Beta da je Odeljenje za Visokotehnološki kriminal Višeg Tužilaštva je istražnom odeljenju Višeg suda u Beogradu podnelo zahtev za sprovođenje istrage za krivična dela ugrožavanja sigurnosti, i izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti preko
Fejsbuka.

Mediji su pre izvesnog vremena objavili da je Popović-Ivanović u komentarima na svom profilu (pod pseudonimom Nikita Če Buraška) na Fejsbuku pozivala na otvoreno nasilje prema homoseksualcima.

"Jeste, pederi su bolesnici i treba ih se kloniti, ignorisati, zanemarivati i ućutkati na sve načine, jer vrše propagandu bolesti..... Manjine nikad ne smeju imati ista prava kao većinski narod! Ovo je naša zemlja, srpska, bre! Je.... vas tolerancija, gonite se u pm i vi i vaše pozitivne diskriminacije!", napisala je profesorka, između ostalog, na Fejsbuku, a mediji su naveli da profesorka među prijateljima ima i svojih učenika.

Direktor Srednje mašinske škole Miloš Mazalica je ranije izjavio da je "šokiran" i dodao da "slučaj neće otići pod tepih", a neposredno pošto su slučaj obelodanili mediji, Jelena Popović-Ivanović je otišla na bolovanje, s kojeg se vratila i nastavila da predaje.

POVEZANE VESTI

Petak 09.12.2011. 10:09
Zar ne postoji tuzilastvo u Novom Sadu ? Ili takve tuzbe podize samo beogradski pasaluk
Petak 09.12.2011. 11:37
Da nije bila profanka bila bi mozda i popularna, napisala je ono kako milioni stanovnistva i misle...a postade javna "zrtva". Zrtve su dobrodosle i potrebne sa zdravom pozadinom (narodom) a ovako...za ovce koje samovoljno i apaticno cekaju na sisanje, je bilo veoma uzaludno. Cinjenica da su danas srpski heroji po zatvorima govori dovoljno za sebe.
Petak 09.12.2011. 10:02
Uopste ne shvatam zasto je ljudima potreban fejsbuk da bi na njemu izrazaali svoje misljenje i nekoga i nesto kritikovali na najgori moguci nacin..ponekad bacim pogled i sama mada iskreno sve mi je manje zanimljiv...slala sam poruke, misli poznatih...lepe stihove...setim se neke pesmice izvucem je iz "naftlina" postavim a onda svi moji prijatelji lajkuju i tako malo o tome komentarisemo...pa to je drustvena mreza da se lepo zabavimo a ne mesto pljuvanja...Ruzno je da ova osoba prosvetni radnik daje takav primer svojim ucenicima...zar joj nije palo na pamet da ce i oni to videti procitati...napravila je sebi komplikaciju iz sopstvene gluposti...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online