Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 31.03.2017.
18:01
Z. Marjanović - Vesti A

Telo majke krio i od brata

Obdukcija pokazala da je Ruža M. (90) umrla prirodnom smrću, a slučaj je otkriven kada je Milana M. policiji prijavio brat.

M. Karović
Policija je uspešnom istragom "raskrinkala" Čačanina

- Nije tačno da sam držao majku u zamrzivaču, to su teške gluposti. Ljudi svašta izmišljaju. I policajci lažu, naravno. Ako sam uradio nešto što nije po zakonu, neka me stave u zatvor. I neću više da uopšte razgovaram na tu temu - ovo je za medije izjavio Milan M. iz Čačka u čijoj su kući u Hadži Prodanovoj ulici policajci u zamrzivaču "sandučaru" našli telo Milanove majke Ruže (90).

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je starica preminula najverovatnije još 16. decembra prošle godine, a da nešto nije u redu prvi je otkrio Milanov brat koji živi u naselju Topalovo brdo u Čačku.

- Kada sam pre nekoliko dana nazvao Milana da se raspitam kako je majka, on mi je rekao da je umrla i da ju je sahranio. Naravno, bio sam u šoku i otišao sam na gradsko groblje da vidim gde mi je leži majka, ali njenog groba nije bilo! Tada mi je postalo jasno da nešto nije u redu, pa sam obavestio policiju koja je brzo reagovala i razrešila misteriju - objasnio je vidno uzbuđen Milanov brat.

Kada je policija stigla u kuću u kojoj je Milan živeo, on je odmah, bez posebnih pitanja, priznao sve o smrti majke Ruže pravdajući, navodno, to što ju je držao u zamrzivaču velikim hladnoćama zbog kojih "nije mogao da je sahrani onda kada je preminula".

- Kada smo otvorili zamrzivač ugledali smo zamrznuto telo starice. Sa Milanom nismo imali problema jer je do detalja odgovarao na svako naše pitanje. Priveli smo ga i saslušali, a posle saslušanja je pušten kući jer je u međuvremenu urađena obdukcija koja je pokazala da je Ruža preminula prirodnom smrću - kaže za "Vesti" izvor iz policije.

Tužilaštvo u Čačku će, nakon što im stigne nalaz obdukcije, doneti odluku da li će i za koje krivično delo optužiti Milana M. U međuvremenu, traži se pravi motiv zbog čega je Milan od komšija i rodbine krio smrt majke.

- Najverovatnije se na ovakav korak odlučio kako bi i dalje primao majčinu penziju od 20.000 dinara i nadoknadu za kućnu negu, budući da je Milan penzionisani instruktor vožnje i ima malu penziju. Sve u svemu, time što je krio smrt majke nije uzeo više od 100.000 dinara, a sebi je napravio bruku dok je živ - kazale su komšije.

Ništa nije bilo čudno

Komšije kažu da se Milan u susretu s njima uvek ponašao vrlo korektno.

- Skoro svaki dan je biciklom prolazio kroz ulicu, a kada bismo ga upitali kako mu je majka uvek je govorio da je loše i da se muči jer mora da je hrani, pere i presvlači. Pitali smo ga i da li možemo da odemo da je posetimo ili mu nekako pomognemo, a on je odgovarao da to ne dolazi u obzir pošto je krhkog zdravlja, pa je svaki virus mogao da bude koban po nju. Sve to nam je delovalo logično i nikome ništa nije bilo čudno. Ko bi mogao da pomisli da se dogodilo ovo o čemu sada priča ceo Čačak - rekla je jedna komšinica.

Komšije iz Hadži Prodanove ulice dodaju i da Milan M, koliko je njima poznato, nije imao psihičkih problema.

- Koliko znam, on je u tom smislu bio potpuno zdrav. Šta se tačno desilo i zbog čega je majku držao u zamrzivaču, umesto da je sahrani, to samo Milan može da odgovori. Ko zna kakva ga je muka naterala - rekao je komšija.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online