Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 02.07.2011.
17:30
Srna A

Istražiti ponašanje kosovske policije

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović zatražio je danas od Euleksa da provede istragu o ponašanju pripadnika specijalnih jedinica Policije Kosova tokom hapšenja Srba koji su prisustvovali proslavi Vidovdana na Gazimestanu.

On je rekao da kosovska policija pokušava i da zataška slučaj kamenovanja autobusa u naselju Bošnjačka mahala u južnom delu Kosovske Mitrovice, kada su povređeni Srbi koji su se vraćali sa Gazimestana.

Oliver Ivanović

"Na snimcima i fotografijama koje sam pregledao, s druge strane, vidi se da mladići /Srbi/ koji su uhapšeni na Gazimestanu nisu pružali otpor i nisu ni na koji način provocirali policiju", rekao je Ivanović i dodao da su kosovski policajci prekomerno upotrebili silu prilikom hapšenja učesnika proslave na Gazimestanu.

On je ocenio nedopustivim da policija dva kilometra pre ulaska u Mitrovicu prestane da prati konvoj sa Srbima i istakao da činjenica da su se posle kamenovanja autobusa pojavili policajci ne dokazuje da su obavili svoj posao, preneli su beogradski mediji.

Ivanović je rekao da ima mnogo fotografija i snimaka sa Gazimestana i iz Kosovske Mitrovice, ali da su neprofesionalnost i pritisak na medije bili odlučujući da javnost to ne vidi, te najavio da će početkom naredne nedelje u Kosovsku Mitrovicu doći roditelji uhapšenih mladića.

Kosovska policija je 28. juna privela petoricu Srba koji su, kako je navela policija, po povratku sa Gazimestana, kamenjem napali policajce.

Čelnici SLS obišli pritvorene Srbe

 

Predstavnici Samostalne liberalne stranke (SLS), koji učestvuju u prištinskoj Vladi, obišli su danas petoricu Srba koji su uhapšeni na KiM posle proslave Vidovdana pod sumnjom da su kamenjem napali kosovske policajce.

 

Kako se navodi u saopštenju SLS, pritvorene su obišli Tačijev zamenik i predsednik te stranke Slobodan Petrović i zamenik ministra unutrašnjih poslova vlade u Prištini Saša Rašić.

 

Uhapšenima je određen pritvor od mesec dana. Četvorica su smeštena u pritvor u Gnjilanu, a jedan je u pritvoru u Prištini.

 

Petrović i Rašić su razgovarali sa pritvorenima koji su im kazali da se nadležni u zatvoru prema njima ponašaju u skladu sa pravilima ustanove, odnosno korektno.

 

Petrović je izrazio žaljenje zbog incidenta na Gazimestanu, ali je negirao pisanje pojedinih medija o lošem zdrastvenom stanju pritvorenih Srba i da se nad njima vrši tortura.

 

Zamenik premijera Kosova je izrazio nadu da će pravosudni organi na Kosovu biti efikasni i pravedni u tom slučaju i dodao da je poštovanje ljuskih prava jedan od glavnih ciljeva.

POVEZANE VESTI

Subota 02.07.2011. 17:36
Шиптарски терористи, неће ни ваше дуго трајати, Америка ће потонути.
Subota 02.07.2011. 22:40
ne vidim shta je chudno u ponashanju shiptara...oni su uvek bili takvi...narod koji zivi samo zarad ekspanzionizma i pljachke....u celoj njihovoj istoriji lepili su se za jacheg, tlachili slabije, mnozili se i pljachkali....nemojte da mislite da ce oni da se zaustavljaju....nachin na koji funkcionishu je duboko usadjen u njihovu primitivnu psihu i to se nece promeniti....zna se shta i kako treba chiniti sa njima....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online