Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Subota 17.12.2011.
12:07
Beta A

Koliko radnih mesta košta novi most?

Srpska napredna stranka optužila je danas gradske vlasti u Beogradu da su u izgradnju novog mosta preko Save potrošile previše novca umesto da su jedan deo tih sredstava iskoristile za zapošljavanje Beograđana.

Nenad Stefanović kod "Mosta na Adi"

Na konferenciji za novinare ispod nadvožnjaka u Radničkoj ulici kod mosta na Adi potpredsednik Glavnog odbora SNS Nebojša Stefanović rekao je da je most "preskup" i da je Beograd mogao da dobije jeftiniji most, a da je ostatak novca trebalo da bude iskorišćen za smanjenje nezaposlenosti koja je, kako je naveo, u glavnom gradu 25 odsto.

Stefanović je rekao da, prema procenama SNS, novi most preko Save sa pristupnim saobraćajnicama košta između 450 i 500 miliona evra, što je, kako je naveo, daleko više nego što je uobičajena cena u svetu za takav most.

"Novi most je dobra stvar, ali je ovaj preskup i mogao je biti jeftiniji", rekao je Stefanović novinarima dok su oko njega stalaje pristalice SNS.

Funkcioner naprednjaka kritikovao je gradske vlasti u Beogradu da nisu dovoljno učinile da smanje nezaposlenost među Beograđanima.

POVEZANE VESTI

Subota 17.12.2011. 12:23
Grupa članova Akademije arhitekture poslala je kraći dodatak opsežnom istraživanju arh. Branislava Jovina (Tabloid br. 241, "Evropski Đilas protiv evropskog Beograda") o izgradnji mosta preko Ade kako bi slika o ovoj neuračunljivoj investiciji bila što potpunija
Subota 17.12.2011. 12:25
Obišao sam most zajedno sa oko 70 hiljada Beograđana, proveo sam na mostu nekoliko sati, razgovarao sam sa građanima i jasno mi je šta su oni videli. Oni su videli sve, ali ne znaju šta su videli. Znanja o specifičnim problemima uvek imaju samo male grupe ljudi: znanja o onkologiji, o mostogradnji, o vasionskim letovima, po definiciji mogu imati samo male grupe ljudi, a ne građani masovno. Zato je normalno da imamo različita mišljenja o istim stvarima, pa i o mostu na Adi. Ali, pitati građane o onome što oni ne znaju, to nije demokratija nego najgora demagogija kao u slučaju mosta preko Ade.
Subota 17.12.2011. 12:24
Profesorka sociologije na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu dr Ksenija Petovar optužila je još 2008. godine rukovodstvo glavnog grada Srbije da deli građane na one "čije mišljenje traži i one na čije se stavove poziva". Povod je bio tadašnja anketa među Beograđanima, sprovedena i skupo plaćena o strane agencije Stratedžik marketing", na temu izgradnje mosta preko Savskog jezera.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online