Subota 8. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 05.07.2012.
16:56
Kurir A

Jeremićev pogled na Bosfor koštao 1.200 evra za noć

Tokom nedavne posete Turskoj, Vuk Jeremić, šef srpske diplomatije, prenoćio je u hotelu "Kempinski" u Istanbulu, a apartman s pogledom na Bosfor, u kom je boravio, košta neverovatnih 1.200 evra za noć, objavio je "Kurir"!

Luksuzni hotel "Kempinski" na obali Bosforskog moreuza

"Jeremić je u Turskoj boravio zajedno s predsednikom Nikolićem, na samitu Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC). Međutim, zbog koktela je Jeremić, za razliku od Nikolića, odlučio da u turskoj prestonici ostane još jednu noć. Prenoćio je u hotelu s pet zvezdica 'Kempinski', a njegov apartman je plaćen 1.200 evra. Iako je reč o luksuznom hotelu, mogla se naći i soba za oko 600 evra, ali Jeremić je imao izričitu želju da ima sobu s pogledom na Bosfor, što je duplo skuplje", rekao je izvor "Kurira" iz Ministarstva spoljnih poslova.

Jeremić nije odgovorio na pitanja "Kurira", a u službi za informisanje Ministarstva inostranih poslova potvrdili da je ministar jednu noć prespavao u hotelu "Kempinski", ali da su troškove smeštaja snosili domaćini, odnosno Turci.

"Ministar je 25. juna uveče stigao u Istanbul zato što je sledećeg dana imao sastanke BSEK, u kojima je učestvovao s predsednikom Nikolićem. U Beograd je sleteo 26. juna uveče, oko pola deset, jer je već 27. juna leteo za Brisel, na sastanak s Ketrin Ešton. Smeštaj u hotelu 'Kempinski' za njega i još jednu osobu platili su domaćini, i na njima je i odabir hotela za državnike i strane diplomate. To znači da ministar ne može da bira da li će imati pogled na kuhinju ili na Bosfor jer je to u nadležnosti zemlje domaćina. Tako da ne znamo koliko je plaćen apartman", kažu u MSP.

Dragan Đilas optužio je Jeremića i tehničku Vladu Srbije za rasipanje sedam miliona dolara tokom njegovog jednogodišnjeg predsedavanja Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija u Njujorku. Jeremić je ovu informaciju demantovao, a Vlada je tek danas odobrila sredstva odlazećem šefu srpske diplomatije - i to 2.9 miliona dolara za jednogodišnje troškove u Njujorku.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.07.2012. 17:29
Sjajno je što se sada međusobno pljuju i otkrivaju istine jedni o drugima...žutaći...samo se pitam gde su sada oni koji glasaše za njih ovakve?
Četvrtak 05.07.2012. 17:13
Mog'o je dzabe kod daidze.
Četvrtak 05.07.2012. 17:02
ПРЕДСЕДНИК - СРЕЋКО ШОЈИЋ -ЈЕДИНИ СПАС ЗА СРБИЈУ! Очигледно почели унутар страначки .овнави обрачун. Као бојаги сада се за неке ствари сазнаје али је само један жртвени јарац, Вук Јеремић. Па проверите мало "рад" и других функционера из ДС или порекло имовине код Стиропорка види се из авиона да су и они радили са "гајбицама" ко Марко Милошевић својевремено.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online