Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 03.09.2012.
19:10
Beta A

Vlada Vojvodine: Velja ima tri dana da dokaže tvrdnje

Vlada Vojvodine dala je rok od tri dana ministru građevine i urbanizma Srbije Velimiru Iliću da dokumentuje optužbe na račun Pokrajine ili će u protivnom to biti znak da ne govori istinu.

Minsitar građevine i urbanizma: Velimir Ilić
 

Potpredsednik Vlade Vojvodine Miroslav Vasin demantovao je na konferenciji za novinare Ilićeve optužbe koje se odnose na rad Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine i Razvojne banke Vojvodine, kontrolu rada pokrajinskih organa i prenos nadležnosti.

"Ilić je na više načina izneo netačne, tendenciozne i zlonamerne izjave na račun Vojvodine", rekao je Vasin i dodao da bi, ako ne dokumentuje svoje tvrdnje, najmoralnije bilo da Ilić podnese ostavku.

Ilić je u intervjuu "Politici" rekao da je Fond za kapitalna ulaganja zbog dugovanja preduzećima rak-rana srpske privrede, da je Vlada Vojvodine kupila "Šarićevu banku" (Metals banku), da prenos nadležnosti na Pokrajinu mnogo košta Srbiju i da ne postoji sistem kontrole vojvođanskih institucija.

"Nadam se da su Ilićeve optužbe lične opservacije. Ako je to tako, onda smatramo da nisu tako ozbiljne, jer je poznat po olakom iznošenju mišljenja i zlonamernom ponašanju", rekao je Vasin i dodao da ne bilo uputno da je to stav i državnih organa.

Ocenio je da tako neodgovorne izjave samo imaju za cilj da se odnosi između Republike i Pokrajine komplikuju i stvaraju veliku štetu, zbog čega "duboko veruje" da su u pitanju lični stavovi Velimira Ilića.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.09.2012. 21:10
I mala deca znaju da se kralo... ma ne kralo, nego zgrtalo sa obe ruke -skupljene sake da nista ne ispadne....! Samo naivci mogu da tvrde da im je vlast bila postena ovih godina ili oni koji su delom ucestvovali u pljacki ( koja je bila na svi nivoima)...! Velja moze da talasa (dokazace se istina)...ali ima i on zasluga kao svi Srpski politicari - koji su znali a cutali ...! Kad se bude (ako) zahuktalo ... doci ce na red i on i Mrka .... ali prvo najsveziji i najveci danas prvo Cvetkovic sa "bratijom"
Utorak 04.09.2012. 12:45
pa zna se da su fondovi u vojvodini krcmljeni kako je ko stigao, prospartajte malo po Zmajevu, pogledajte ko je od zutih iz tog kraja pa proverite firme rodjaka mu i prijatelja i kakve tendere su dobivale tj.prosledjivale drugima pa to je bila prava sprdacina i porodican biznis ..fuj..a to je samo vrh ledenog brega..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online