Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 21.06.2013.
08:01
Beta A

Tači: Suštinski napredak za normalizaciju odnosa

Premijer Kosova Hašim Tači je izjavio u petak rano ujutru da je "suštinski ostvaren dobar napredak" na njegovom sastanku s predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem u Briselu u cilju normalizacije odnosa Beograd-Priština.

Tači je rekao da se nada da će "primenom aprilskog sporazuma obe strane biti nagrađene zasluženim napretkom u sklopu svojih težnji za evroatlantsku integraciju".

Konstruktivan sastanak: (sleva) Hašim Tači, Ivica Dačić i Ketrin Ešton
 


Tači je posle petočasovnog sastanka s Dačićem i s visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton, koji je ocenio kao "veoma konstruktivan", istakao da je razmotreno "održavanje lokalnih izbora najesen, na kojima će moći da učestvuju i građani severa Kosova".


"Razmotrili smo pojedinosti organizacije tih izbora i posredničku ulogu koju u njima treba da ima Organizacija za bezbednosti i saradnju u Evropi (OEBS)", dodao je kosovski premijer.


Razgovori su, po njegovim rečima, "obuhvatili i policiju, i skoro imenovanje regionalnog komandira policije na severu Kosova, u skladu s kosovskim zakonoma i standardima".


"Ostvarili smo napredak o pitanju amnestije, ali su dvojica ministara pravde (Srbije i Kosova), sa svojim timovima, nastavila noćas raspravu s ciljem da se dođe do rešenja ovog pitanja", rekao je Tači novinarima.


Istakao je da je "suštinski ostvaren dobar napredak u cilju normalizacije odnosa Kosova i Srbije, a dogovorili smo se da se sledeći sastanak održi 8. jula".


"Nadam se da će, primenom aprilskog sporazuma, obe strane biti nagrađene zasluženim napretkom u sklopu svojih težnji za evroatlantsku integraciju", rekao je kosovski premijer.


Tači je dodao da će na idućem sastanku biti reči o telekomunikacijama, a u međuvremenu radne grupe će nastaviti da tehnički rade na usaglašavanju tog pitanja.

POVEZANE VESTI

Petak 21.06.2013. 11:06
Gde to ima osim u Srbiji, da te neko maltretira iz kuce istera i na kraju i ubije a da ne odgovara vec da mu priznas i titulu premijera i jos mu poklonis pola drzave, da se ne bi naljutio i to malo srba na Kosovu pobio.
Petak 21.06.2013. 11:57
Чувајмо се браћо овакви наши и запад су и бабицу зајебали...очекивала их бабица да изађу на 3,14чку а они изашли на дупе....зато су тако говњиви.
Petak 21.06.2013. 22:07
Koja odvratna trojka na slici, prestanite vec jednom, sa lobijem, samo ORGAN, ORGAN, ORGAN i izdajnici, nikad kraja, ubiste bre narod u pojam.....!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online