Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 08.07.2013.
00:12
Beta A

Tači veruje u dogovor sa Dačićem

Premijer samoproklamovanog Kosova Hašim Tači je danas izjavio da je optimista da će se na današnjem sastanku sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem postići sporazum o telekomu i energetici.

Veruje u dogovor: Hašim Tači

U izjavi za Radio televiziju 21 (www.rtv21.tv) Tači je rekao da je sastanak na visokom političkom nivou bio potreban da bi se donele konačne odluke. On je rekao da se dve zemlja sada nalaze u fazi intenzivne primene sporazuma koji su postignuti u skladu sa sporazumom koji su on i premijer Dačić potpisali 19. aprila uz posredstvo visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost, Ketrin Ešton.

Prema njemu sve će biti u punoj saglasnosti sa Ustavom i zakonima i interesima Kosova.

"Mi odlazimo (u Brisel) sa najboljim mogućim namerama za postizanje novog dogovora koji će ubrzati proces normalizacije odnosa između države Kosovo i Srbije. Sada smo u fazi intenzivne primene određenih sporazuma koji su postignuti u saglasnosti sa sporazumom od 19. aprila", rekao je Tači.

On je podvukao da Kosovo ali i Srbija ispunjavaju svoje obaveze kako bi se pripremili za izbore koji su zakazani za 3. novembar, po prvi put na celoj teritoriji zemlje.

"Na njima će učestvovati sve zajednice uključujući i srpsku zajednicu na severu Kosova", kazao je Tači.

Kosovski premijer kaže da će se danas uz posredstvo baronice Ešton razgovarati o pitanjima telekomunikacija i energetike.

"Nadamo se pragmatičnim rešenjima, uvek u skladu sa Ustavom i zakonima i u korist države Kosovo, ali naravno u korist dobrosusedskih odnosa i punog poštovanja međunarodnih standarda i kriterijuma", kazao je Tači.

On je rekao da je optimista da će se o tim pitanjima postići dogovor i istakao da Priština ostvaruje svoje obaveze.

"Mi ćemo u četvrtak usvojiti zakon o amnestiji dok će i Srbija izvršiti svoje obaveze koje ima u skladu sa sporazumom. Mi ćemo paralelno raditi na ostvarivanju sporazuma prema agendi kako bismo do kraja godine postigli dogovore o svim pitanjima, kada definitivno treba da se normalizuju odnosi između države Kosovo i Srbije, ali i regiona. Mi imamo evropski pristup koji je u službi svih građana, bez obzira na nacionalnu pripadnost", kazao je Tači.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.07.2013. 05:15
Верујте свему што Тачи изговори, не верујте ничему што Дачић каже. Тачи каже оно што ће сигурно бити, он зна а зна и Дачић да ће све бити како запад и Тачи кажу. Потписаће му Дачић шта год пожели. Шта се може ту кад је такав нечовек, добиће пар милиона за сваки потпис, добро и једном и другом. Осуђени на пропаст, ћутимо и гледамо како пропадамо. Наша сламка спасти борави у мрачним просторијама демонског Хашког трибунала. Гледа и не верује шта СРБИН на власти СРБИЈИ уради а уједно немоћан да било шта промени. Боже помози нам.
Ponedeljak 08.07.2013. 11:27
Zasto nebi verovao kad je tata isti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online