Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 02.09.2013.
18:11
Beta A

Vučić: Za Vladu su svi jednaki - i Bošnjaci, Albanci...

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skupštini da Vlada neće tolerisati dugačije ophođenje državnih institucija prema građanima koji nisu Srbi.

Nećemo tolerisati razlike u ophođenju prema pojedincima: Aleksandar Vučić
 

"Želim da svaki Bošnjak ili Srbin u Sjenici, Tutinu, Prijepolju.., na jednak način doživljava ovu vladu i da zna da su joj svi ljudi isti", kazao je Vučić.

On je to rekao povodom izlaganja poslanika Stranke demokratske akcije Sandžaka Enisa Imamovića koji je ukazao da su Bošnjaci u Sandžaku u teškom položaju zbog nerazjašnjenih ubistava i "selektivne primene zakona" i nezaposlenosti koja je u Tutinu veća od 70 odsto, a u Novom Pazaru 52 odsto. Vučić je rekao da će do kraja dana proveriti sve što je čuo od Imamovića i "ako ima istine" u izlaganju Imamovića, "preuzećemo odgovarajuće mere".

"Razlike u ophođenju i ponašanju u tužilaštvu, policiji... prema pojedincima jer su druge vere i nacije, nećemo tolerisati", kazao je Vučić.

On je rekao da se ne plaši izlaska nezadovoljnih građana na ulice, ali smatra da se problemi ne rešavaju na ulicama, već u institucijama. Vučić je pozvao privrednike i žitelje Sandžaka koji imaju bilo kakvu ideju za razvoj tog kraja da o tome obaveste Vladu da bi dobili pomoć za to.

"Ne pomažemo mi samo strance, već i dobre domaće planove", dodao je Vučić.

Imamović je nakon Vučićevog izlaganja rekao da podržava rekonstrukciju vlade. Jedini albanski poslanik u skupštini Srbije, Riza Haljimi zatražio je da se "zaustavi diskriminatorska politika" prema njegovim sunarodnicima i preispita rad Koordinacionog tela za jug Srbije koji, kako je naveo, dokazuje tu diskriminaciju.

"U toku 13 godina rada tog tela za jug Srbije, gde Albanci čine 65 odsto stanovništva u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, nijednom nije razmotrena mogućnost da Albanac bude predsednik tog tela ili šef", kazao je Haljimi i dodao da dugo u toj kancelariji nije radio nijedan Albanac.

Haljimi je ukazao da je stopa nezaposlenosti Albanaca u Preševskoj dolini 80 odsto, a rekao je i da još nije sanirana šteta u toj oblasti nastala 1990-ih godina.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.09.2013. 18:55
Ovaj je dobio titov kompleks ! Zato u Vukovaru rulja ruši tablu sa dvojezičnim pismom ! Kakav nagli zaokret Vučiću, svima si pobjegao, čak te ni Mira Marković ne bi mogla pratiti !
Ponedeljak 02.09.2013. 22:57
Ta prica nema veze samo s Raskom oblasti, to je opste mesto u Srbiji... Nezaposlenost, kriminal, korupcija... Pazar, Sabac, Negotin, Vranje, Becej... Kakva je razlika... Sto rece Voja, nova politika je potrebna, a ne ljudi...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online