Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 13.07.2014.
14:39
Beta A

Vučić pozvao Dodika na hitne razgovore

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pozvao je u ponedeljak u Beograd na hitne konsultacije predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji mu je uputio pismo u kojem je izrazio zabrinutost zbog izjave predsednika Vlade Turske Redžepa Taipa Erdogana.

Milorad Dodik izrazio zabrinutost zbog izjava Erdogana i zatražio pomoć od Vučića
 

Turski premijer je na predizbornom skupu u subotu uveče u Antaliji, kao "braću" kojoj Turska "ne može okrenuti leđa", pomenuo Palestinu, Bosnu, Siriju, Irak, Egipat, Burmu, i kazao da bi svako ko "dirne" Bošnjake, imao protiv sebe 100 miliona Turaka.

Premijer Vučić smatra da bilo kakve izjave koje ugrožavaju krhku regionalnu stabilnost, nisu dobre i očekuje od Evropske unije, a posebno od Nemačke, da pomognu očuvanju regionalnog mira I bezbednosti, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnjusa medijima.

"Srbije je bila i ostaće posvećena miru i stabilnosti, ali ni drugima neće dozvoliti da se uruši sve ono što su države i narodi Zapadnog Balkana gradili u poslednjoj deceniji", navodi se usaopštenju.

Predsednik RS Milorad Dodik ocenio je da Erdoganova izjava predstavlja "pretnju", mešanje Turske u unutrašnje stvari BiH, kao I "ohrabrivanje bošnjačkih političkih stranaka da budu još agilnije i agresivnije prema drugima u BiH".

Srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović ocenio je da je to do sada "najbrutalnija, najteža i najdirektnija uvreda i pretnja Srbima i Hrvatima i svima drugima koji nisu Bošnjaci, a žive u BiH".

Premijer Turske, koja je članica Saveta za primenu mira u BiH, izjavio je i da će turski ratni brodovi uploviti u Neum, jer je to podrška suverenitetu BiH.

Vlasti BiH nisu dale dozvolu za uplovljavanje turskih brodova jer su se tome usprotivili vlasti i stanovništvo Neuma.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.07.2014. 15:03
Taj Erdogan ti je populista i mnogo lupeta kada je dan dug.Njegovo biracko telo dolazi od takozvane ruralne Turske.Pa on u svojoj drzavi udara policijom i vodenim topovima po svom narodu.Svaki normalan Turcin obrazovan i normalan ne podrzava to sto ovaj lupeta.To njegovo poigravanje i pruzanje podrske radikalnim snagama protiv Sirije ima da mu dodje glave i to uskoro.
Nedelja 13.07.2014. 15:34
1. General Nemacke vojske Alfred Von Makensen (1912 - 1915): " Srbi su najbolji vojnici balkana. Opasan i ratoboran narod. Hrabri borci i ponosni ljudi... " 2. Napoleon: " Lako je meni sa ovom silnom vojskom i opremom.... ali treba se diviti onom hrabrom hajduku Karadjordju sto se usprostavio celom carstvu otomanskom...." 3. Hitler (1937): " Srbe ne volim, ali ih cenim i postujem jer su hrabar narod... " 4. Turski sultan Sulejman (1495 - 1566): " Ne daj boze da se Srbi sloze! " 5. Nemacki car Vilhem II (u I svetskom ratu): " Dajte mi srpsku vojsku i ja cu pobediti ovaj rat! " 6. Sadam Husein: " Dajte mi 1 000 000 Srba.... i osvojicu svet! "
Nedelja 13.07.2014. 15:06
obicne jajare i jedan i drugi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online