Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 17.07.2014.
16:39
Beta A

Donatorska konferencija: Koliko je to para?

Vladajuća koalicija u Skupštini Srbije ocenila je u četvrtak da je donatorska konferencija u Briselu pokazala da Srbija ima prijatelje u Evropi i svetu i razloga za zadovoljstvo, dok opoziciona Demokratska stranka traži da vlast kaže koliko su od prikupljenih sredstava za obnovu krediti, a koliko donacije.

Demokrate traže od vlasti da kažu koliko su od prikupljenog novca krediti, a koliko donacije: Borislav Stefanović
 

Poslanici vladajuće koalicije iz Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) kazali su da očekuju da nakon donatorske konferencije, na kojoj je prikupljeno 990 miliona evra, obnova objekata i infrastrukture uništenih u majskim poplavama bude efikasna i kvalitetna.

Šef poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić rekao je novinarima u parlamentu da je jučerašnja donatorska konferencija pokazala položaj Srbije u Evropi i svetu, kao i da Srbija ima prijatelje na sve četiri strane sveta.

"Donatorska konferencija je pokazala da je vredelo boriti se za datum za počinjanje pregovora sa EU i da je poštovanje i čast biti u evropskoj porodici naroda", kazao je Babić.

Zamenik šefa poslaničke grupe SPS-a Đorđe Milićević rekao je novinarima u parlamentu da Srbija ima razloga za zadovoljstvo jer je donatorska konferencija pokazala da Srbija ima prijatelje koji žele da pomognu i na koje može da se osloni.

Nikolić najavio spomenik zahvalnosti

"Srbija jeste deo jedne velike evropske porodice i to je nešto najznačajnije i najvažnije", kazao je Milićević i dodao da je važno i što je čitav region Balkana kroz solidarnost i saradnju tokom elementarne nepogode pokazao i dokazao da pripada onom delu evropskih vrednosti koje neguje EU.

Šef poslaničke grupe opozicionog DS-a Borislav Stefanović rekao je novinarima u parlamentu da je vlast u Srbiji dužna da građanima objasni koliko su od sredstava prikupljenih na donatorskoj konferenciji suštinski krediti, a koliki donacije, jer je namerno stvorena slika da je neko Srbiji poklonio milijardu evra.

"To je neozbiljno i pokazuje lažni profil ove vlasti i pokušaj da sakrije sve što je nepovoljno po njih", naveo je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.07.2014. 17:45
А ви жути говнари као не знате колико је донација, а колико кредита ,,,, ДВЕРИ: Од милијарде евра за поплаве - само 80 милиона су донације, а све остало - кредити
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online