Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 06.02.2015.
14:08
Beta A

Šešelj: Bramerc je hrvatska marioneta

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zatražio je od Haškog tribunala da "kao neosnovanu i politički obojenu odbaci žalbu kojom je glavni tužilac Serž Bramerc zatražio da on bude vraćen u pritvor sa privremene slobode u Srbiji. kako je istakao, Bramerc je prihvatio nagradu od 500.000 evra od Hrvata, i tako postao njihova marioneta.

A. Čukić
Hag da utvrdi disiplinsku odgovornost Serža Bramerca: Vojislav šešelj

- Šta god da je rukovodilo Bramerca, a pravni razlozi očigledno nisu, njegova žalba... je nedopustiva i besmislena i treba da posluži žalbenom veću kao osnov za utvđivanje njegove disciplinske odgovornosti zbog političkog delovanja i daljeg rušenja kredibiliteta Tribunala - piše u danas objavljenom Šešeljevom odgovoru na tužiočevu žalbu.

Vođa radikala na privremenoj slobodi u Srbiji čeka presudu po optužnici za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93. Na slobodu do izricanja presude, koje nije zakazano, Tribunal ga je, 12. novembra prošle godine, pustio iz humanitarnih razloga, odnosno radi lečenja od tumora.

U odgovoru na žalbu tužioca, Šešelj ponavlja ranije optužbe da se Bramerc, gazeći "sve moralne skrupule", "stavio u službu onih kojima se ne dopada Šešeljeva slobodarska politika, a pogotovo hrvatskih vlasti, koje nisu žalile novac da preko njega ostvare svoje pokvarene ciljeve".

- Što je još gore, Serž Bramerc je prihvatio nagradu hrvatskih vlasti da učini sve da dr Vojislava Šešelja vrati u pritvor Haškog tribunala. Od njih je primio nagradu od 500.000 evra i preuzeo ulogu marionete - piše u žalbi.

Po Šešelju, Bramerc "umesto da zastupa interese pravde, potpuno nepromišljeno i bez argumenata ispunjava želje i ponavlja stavove onih koji smatraju da je zatvor prirodno boravište Vojislava Šešelja i da je sloboda rezervisana za sve osim za Šešelja".

U podnesku, Šešeljev pravni tim tvrdi i da Bramerc nije izneo nijedan pravni argument u prilog svojoj žalbi.

Krajem januara, Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je, po drugi put, da sudije Šešelja vrate sa privremene slobode u Srbiji u sudski pritvor u Sheveningenu.

Tužilaštvo je tada uložilo žalbu na odluku kojom je veće sudije Žana-Kloda Antonetija odbilo njegov prvi zahtev da Šešelju naredi da se vrati u pritvor.

POVEZANE VESTI

Petak 06.02.2015. 16:16
Ostavite šekija na miru ,"sitno broji"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online