Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 04.03.2016.
05:15
D. N. Petrović - Vesti A

Lojalnost Kosovu odricanjem od Srbije!

Da bi iz raspuštene Civilne zaštite Srbije prešli u Civilnu zaštitu "Republike Kosovo", Srbi sa severa Kosova moraju u zahtevima sa logom "Republike Kosovo", da iskažu maksimalnu lojalnost "državi Kosovo". Od njih se traži da posebno naglase "da više ništa neće imati sa državom Srbijom i njenim strukturama".

Otpisani prinuđeni da potpišu: Kosovska Mitrovica

Da bi iz raspuštene Civilne zaštite Srbije prešli u Civilnu zaštitu "Republike Kosovo", Srbi sa
U zahtevu moraju da potpišu i navod "da je kandidat spreman da se kompletno transformiše u kosovske institucije i da poštuje zakone države Kosovo".

- Izjavljujem da sam svestan da će za moj radni odnos kod novog poslodavca biti primenjen zakonski okvir Kosova i da ću isti poštovati, slažem se da ću raditi isključivo za institucije države Kosovo, izjavljujem i da neću primati nikakvu platu ili neku drugu nadoknadu iz Srbije ili iz nekog drugog izvora osim od mog poslodavca Civilne zaštite Republike Kosovo. Potvrđujem i da sam spreman da prođem i sve obuke koje određuje moj novi poslodavac kako bi povećao svoj učinak na poslu i doprineo integraciji u kosovske institucije - stoji u većini zahteva.

Srbi moraju da potpišu i pristanak da poslodavac (Civilna zaštita Kosova) uz pomoć Euleksa izvrši prethodnu kontrolu podataka i njihovog dosadašnjeg rada kod bivšeg poslodavca (Civilne zaštite Srbije). Od njih se traži i da potpišu da su "sigurni" da će njihov bivši poslodavac dati sve potrebne informacije i lične podatke o njima kao i da "nemaju nikakvu primedbu" da Civilna zaštita Kosova koristi sve njihove lične podatke.

- Šta god da traže od nas mi smo prinuđeni da potpišemo. Srbija nas je otpisala i ostavila bez posla, sad Šiptari biraju i obično izaberu one za koje utvrde da će im biti lojalniji. Zato su neki prinuđeni da se ponižavaju i da mole za posao kako bi prehranili porodicu - kaže jedan od pripadnika Civilne zaštite Kosova koji je godinama "ginuo" na barikadama, a sada mora ponizno da izražava lojalnost Hašimu Tačiju.

POVEZANE VESTI

Petak 04.03.2016. 08:19
Велики проблеми за Србе на Косово . Велики проблеми за Русе у Украјини .Из Украјине се иселило 1 400 000 Руса .Проблеми за народ у Сирији .У Сирији је погинуло 250 000 становника а избеглице преко 300 000 становника.Проблеми за народ у Либији,Ирак,Авганистан,Судан .Санкције сваког дана за неку државу.Тужбе сваког дана за неку државу и неког Председника.А ко ствара те проблеме по свету ? ко изазива револуције по свету ? ко даје санкције сваког дана ? ко оптужује сваког дана ? ко је тај што жели да буде шеериф света ? ко је тај што нема ни душу ни срце ? ко је тај што је изазвао и Први и Други светски рат ? Нека је лака земља Гадафију,Милошевићу,Хусеину а Асад нека остане жив и здрав.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online