Utorak 11. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 11.11.2016.
15:27
Srna A

Britanci nama investitore i "Mućke", mi njima turbo-folk

Poseta britanskog šefa diplomatije Borisa Džonsona Srbiji je, između ostalog, donela i potpisivanje sporazuma o kulturnoj razmeni.

Tanjug
Odavno se premijer nije ovako slatko nasmejao: Boris Džonson i Aleksandar Vučić

Kako su prenele beogradske agencije, jedan od glavnih zagovornika izlaska Londona iz Evropske unije je stavio paraf na sporazum sa Ministarstvom kulture.

On je potom, u šaljivom tonu, rekao da ne zna kako će ta saradnja izgledati i da će Velika Britanija od Srbije preuzimati turbo-folk muziku.

Džonson je dodao i da je čuo da je kultna serija “Mućke“ popularna u Srbiji.

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije je rekao da Srbija i Velika Britanija treba da sarađuju kao najbolji teniseri dve zemlje - Novak Đoković i Endi Marej.

- Najbolji teniseri sveta su Srbin i Britanac, ali ne baš tim redom - rekao je Džonson nasmejavši se, na šta je premijer Srbije Aleksandar Vučić odgovorio: "Srećni smo zbog uspeha Mareja, ali sam siguran da će Đoković da ga stigne".

Šef britanske diplomatije Boris Džonson izjavio je i da želi da se intenziviraju odnosi Srbije i Velike Britanije na svim nivoima, dodajući da je mnogo investitora iz te zemlje uzbuđeno zbog mogućnosti da dođu i rade u Srbiji.

Džonson je novinarima posle sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da izlazak Velike Britanije iz EU ne znači da napušta Evropu, i da ostaje posvećena prijateljskim odnosima sa zemljama poput Srbije, koju će nastaviti da podržava na putu ka EU.

- Ostajemo prijatelji Srbije i zahvalan sam što ste rekli da ćemo da pojačavamo i intenziviramo naše odnose na svim nivoima - rekao je DŽonson, preneli su beogradski mediji.

On kaže da je fasciniran kako je Srbija napredovala politički i ekonomski, te kako se Beograd promenio u odnosu na njegovu posetu pre 17 godina. Džonson je pohvalio vođstvo koje premijer Vučić pokazuje u normalizaciji odnosa sa Prištinom, kao i pružanju podrške BiH.

- Ovo je staro prijateljstvo koje je produktivno. To je odnos koji je u porastu i oduševljen sam što sam u Beogradu da nadograđujem to prijateljstvo - zaključio je Džonson.

On je dodao da je imao veoma zanimljiv razgovor sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem u vezi sa razmjenom stručnosti iz oblasti pravosuđa, borbe protiv organizovanog kriminala i rješavanju problema migracija.

POVEZANE VESTI

Petak 11.11.2016. 15:47
Пре : Готов је , Готов је , Готов је . сада : Готови смо , Готови смо . Дошли 5 октобра на власт фашиисти и почели су потписивање са фашиистичким западом . Коштуница као Председник Владе Србије је дозволио потписивање СОФА споразум 18 јула 2005.год. са Генералним секретаром Северноатланског пакта Japa de Hopa Sheferom . Тадић је потписао 7 септембра 2006.год. СОФА споразум са Кондолизу Рајс . Ђинђић је био агент Немачке обавештајне службе BND . ђинђић 17 мај 1999.год. Југославија се мора бомбардовати . Само наставите да бомбардујете,попустиће они . Тадић после хапшења Ратка Младића је изговорио :Овим хапшењем смо окончали тежак период скинули љагу са Србије и српског народа, где год да су. Сматрам да је ова акција показала да су институције државе Србије учиниле ову земљу сигурном и обезбедиле владавину права. Вучић и Дачић су дозволили Параду поноса у Србији у увоз ГМО храну у Србији . Сада је ММФ газда српских плата и пензија . Шта нам је донео 5 октобар ?? Тада је , господо , рушена Србија . Рушен је и у црно завијан српски народ .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online