Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 24.12.2016.
11:44
Tanjug A

"Vučić bi pobedio u prvom krugu predsedničkih izbora"

"Nije tajna da je premijer Srbije Aleksandar Vučić najpopularniji političar u državi i da jedini ima podršku više od 50 odsto građana, što je dovoljno za pobedu u prvom krugu predsedničkih izbora", izjavila je članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović i dodala da će te činjenice biti uzete u obzir kada SNS bude odlučivao o predsedničkom kandidatu.

Tanjug
Nema šale sa njom: Zorana Mihajlović

Mihajlović je u intervjuu za list Danas rekla i da će Vučić i Srpska napredna stranka odlučivati da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora kada procene da je najbolji trenutak.

Potpredsednica Vlade smatra i da nema sukoba SNS i Socijalističke partije Srbije, već da "uvek samo" postoje napadi funkcionera SPS na SNS i premijera Aleksandra Vučića, a da su izbori koji slede dobra prilika da u iskrenom razgovoru sa SPS "vidimo u čemu je njihov problem".

Ona je dodala da očekuje da bi ishod tih razgovora mogao da bude dogovor o zajedničkom kandidatu.

- Time bi bila stavljena tačka na njihove napade - rekla je Mihajlović.

A o Vulinu...

Kada je reč o njenoj potencijalnoj kandidaturi na predsedničkim izborima, na šta Aleksandar Vulin rekao da nema podršku SNS, ona je odgovorila da su o tome govorili mnogi, osim nje.

- Što se tiče kolege Vulina, vaspitana sam da u javnosti ne komentarišem ljude sa kojima radim, ali to ne znači da svako od njih nema pravo da u javnosti iznese svoj stav - dodala je.

Nema obračuna sa opozicijom

Prema njenim rečima, nema obračuna SNS ni sa potencijalnim predsedničkim kandidatima opozicije.

- Ali, Vuk Jeremić je dužan da pruži nadležnim istražnim organima sve odgovore na pitanja koja imaju za njega, a zaštitnik građana Saša Janković bi trebalo da prestane da krije svoju predsedničku kampanju iza veoma odgovorne funkcije koju obavlja. A ne da se ponašaju kao Kalimero - kaže Mihajlović na pitanje da li su opozicioni predsednički kandidati tolika pretnja vlasti da ona mora da ih dovodi u vezu sa stradanjem gardista ili samoubistvom jednog čoveka.

Mihajlović je ocenila i da lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj "nema šanse" na predsedničkim izborima.

- Uverena sam da građani i veliki broj majki i sestara koje je Šešeljeva politika zavila u crno nisu zaboravili ratove, bedu, teror, pretnje, kriminal i sve drugo što je doneo Šešelj - rekla je.

Parlamentarni izbori

Na pitanje da li je unutar SNS već razgovarano o tome šta bi mogao biti povod za raspisivanje parlamentarnih izbora, Mihajlović za "Danas" "ispravlja" da se govori o predsedničkim izborima kojih će biti sledeće godine i da o njima najviše govore oni koji ih se plaše, oni koji neće da se kandiduju, a mole za podršku, kao i oni koji koriste državnu funkciju da preko nje vode kampanju.

- Aleksandar Vučić i SNS odlučiće o kandidatu za predsedničke izbore i da li će biti parlamentarnih izbora, kada procenimo da je najbolji trenutak - rekla je ona i dodala da SNS nikad nije bežala da kod građana proveri svoju politiku.

- Nemamo problem da opoziciji pružimo priiku da pokaže šta i koliko ume. Što bi rekao lider LDP Čedomir Jovanović od njih zavisi - navodi ona.

Da li bi jedan od razloga za održavanje tih izbora mogao biti strah od moguće kohabitacije i namera da se pomogne predsedničkom kandidatu SNS da pobedi, Mihajlović odgovara da SNS nema strah od odluke građana, još manje od zvaničnih i nezvaničnih kandidata.

- Da li će biti kohabitacije, odnosno pobede kandidata opozicije na predsedničkim izborima odlučiće građani - rekla je.

Tomino predsednikovanje

Prema njenim rečima, sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobro je obavljao svoju dužnost u ipak mirnom vremenu u kom je bio predsednik, a o tome ko će biti kandidat SNS za tu funkciju odlučiće stranka kada za to dođe trenutak. Upitana da prokomentariše to što je Nikoliću dosta zamerano što je na zvanične i nezvanične skupove uvek vodio suprugu Dragicu, Mihajlović navodi da ćete teško u slučaju bračnog para Nikolić naći analogiju sa ijednim drugim političkim parom u bliskoj prošlosti.

- Nema razloga da supruga ne prati predsednika tamo gde predviđa diplomatski protokol - dodala je.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online