Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.02.2018.
23:36
Vestionline, Tanjug A

"Iza ubistva Ivanovića onaj ko je hteo kontrolu nad severom"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne odbacuje mogućnost da je nalogodavac ubistva Olivera Ivanovića Srbin ili Albanac, ali i upozorio da je cilj Albanaca sa KiM da uđu na sever pokrajine i da će svaki razlog tražiti da to urade.

EPA//Valdrin Xhemaj
Ne odbacuje krivicu ni na čijoj strani: Aleksandar Vučić

Vučić je gostujući na TV Hepi govoreći o ubistvu Ivanovića rekao da je lično pitao za satelitske snimke i da je dobio odgovor da je bila magla. On je rekao da svakoga dana sluša kampanju o našem narodu na severu KiM, navodeći da je činjenica da ima kriminala, ali da ga ima svuda. 

Kako je rekao, svi znaju da su Ivanović i Radojičić, koji se pominje s tim u vezi, bili u sukobu, da to traje 15 godina, da bi Radojičić "bio lud" da je učestvovao u tome. Kako je rekao, on lično nikada sa Radojičićem nije razgovarao, niti telefonom, niti uživo: "Možda je Radojičić bio na nekom sastanku na kojem sam ja bio". 

- Ne odbacujem mogućnost da je on učestvovao u tome, ali taj čovek je znao da će svi da upere prstom u njega. Pa 10, 15 godina njihov sukob traje…. Od 2000. godine. Da li je on glup ili lud ili šta je u pitanju? Možda i jeste, dovoljno bahat, ali nadležni organi će to da utvrde - naveo je Vučić.

Ne odbacuje krivicu ni na čijoj strani, kaže i dodaje da su naši organi uradili veliki posao, te da imamo već određene sumnje. Prema njegovim rečima, istraga se ne sprovodi u svim pravcima, nego samo onako kako bi to nekome odgovaralo. 

- Ne odbacujem mogućnost krivice ni na jednoj strani. Imamo određene sumnje, a da imamo prave podatke izašli bismo sa njima. Siguran sam da su u to upleteni ljudi sa različitih strana - naveo je Vučić. 

On je naveo i da su strane službe pojedine ljude primoravale da kažu da su za ubistvo Ivanovića odgovorni Srbi sa severa Mitrovice

- Govoriće o tome svi za 10, 15 dana kada sve prođe. Govoriće i Milena o tome.

Hajka na Srbe

Vučić je podsetio na hajke koje se vode u medijima, a posebno na one u Srbiji kako sada, tako i u slučaju voza gde se za nešto što je pisalo na vozu "Kosovo je Srbija" odmah pislao kako je to teška provokacija i slično. Upozorio je da su to odmah radili i mediji na zapadu, a Albanci iskoristili da pošalju ROSU u 17 oklopnih vozila na sever KiM. 

Kako je rekao cilj je bio da njihova čizma uđe na sever KiM i da tu ostane. Prema njegovim rečima tu su dve loše namere - satanizacija Srbije i ulaz na sever KiM. 

Podsetio je i da je na kraju u tom slučaju pozvao i rekao da će ako se za sat ne povuče ROSU Srbija da reaguje, što je i učinjeno.

Vučić je tu istakao da je to sve organizovano sa "zaključnim ciljem da se sever Kosova otme od Srba", kao i da ga ne interesuje "ko je pucač, već samo ko je nalogodavac". 

- Uhapšeni su policajci sa severa Kosova. Kao krili su nešto, muljali i posle su pušteni. Crtana je meta, nacrtan je Srbin i samo se čeka da neko kaže ime - rekao je Vučić. 
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online