Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.02.2018.
23:56
Vestionline, Tanjug A

"Srbija bez Rusije - jako loše, a Srbija bez EU..."

Završićemo naš put u Evropsku uniju, nadam se te 2025, ali ćemo imati još bolje odnose s Rusijom, porucio Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje rastu li pritisci Rusije na Srbiju, posebno po pitanju statusa humanitarnog centra u Nišu.

Tanjug
Srbija se rukovodi sopstvenim interesima: Aleksandar Vučić

Ponovio je da se Srbija drži svoje stolice i da sama donosi odluke koje su važne za zemlju i njene građane. 

- I ja nemam nikakav problem da kažem da mi imamo svoju stolicu i svoju glavu i da tom glavom donosimo odluke - rekao je Vučić te dodao:

- Glava nam je najbliža srpskoj strani i srpskim interesima. 

Upitan da li ćemo morati ipak da izaberemo jednu stranu, a da bismo ostali na svojoj stolici, poručio je da to sluša već četiri godine: Vučić je gotov jer će morati na ovu ili onu stranu...

- Ali, to sto oni govore među sobom - baš me briga, meni je važno da se sviđa građanima Srbije. 

Upitao je svoje kritičare koje bi oni strane da se odreknemo, u situaciji kad je nasa razmena s Rusijom povećana 25 odsto, a od ukupne razmene 20 odsto je s regionom, a 68 sa EU. 

- Da izgubimo jedno ili drugo, šta hoćete - upitao je te poručio:

- Moj je posao da ne izgubimo ni jedno ni drugo, uspevali smo to ranije, uspećemo i sada. 

A kad ne bude mogao da u tome uspeva, kaže, doći će na vlast neko drugi ko će to moći. 

- Srbija bez Rusije, to je jako loše, Srbija bez evropskog puta isto tako loše. Završićemo taj put, nadam se 2025. godine, ali ćemo u međuvremenu napraviti još bolje odnose s Rusijom - zaključio je. 

Na konstataciju sagovornika da će se tokom pregovora sa EU postaviti pitanje kada moramo da uvedemo sankcije Rusiji, predsednik je rekao da će to biti dodatni problem i da će biti više problema s tim pitanjem nego što je Niš, ali da tu treba da se vidi snaga srpske države.

- Nema tu filozofije, ili imamo državu ili državu nemamo, ili ćemo da se borimo za naše interese ili nećemo uspeti - rekao je Vučić.

On je dodao da u novoj strategiji EU ima jedan poseban deo koji niko nije primetio, a koji govori o tome da ćemo morati brže, a pre zaključenja sporazuma sa EU, da u potpunosti usaglasimo spoljnu politiku sa EU.

- Čitajte to na drugačiji način - Srbija bi morala da uvede sankije Rusiji mnogo pre nego što postane članica EU. To je potpuno novi detalj koji nije postojao ranije i ja sam ga izrekao i video sam da ga niko nije preneo - primetio je Vučić.

Kada je reč o pritiscima koje sa različitih strana trpi Srbija, Vučić je naveo da su iz "jedne velike ambasade" zvali opštinsku izbornu komisiju na lokalnim izborima u Pećincima, na kojima je SNS ostvarila ubedljivu pobedu, i pitali zašto nisu dali pravo na posmatarnje CRTI.

- Oni (Komsija) su bili u šoku... Kazali su da je više opozicionih predstavnika na biračkim mestima nego onih iz vlasti, više njihovih čuvara kutija... ko ste vi da nas pitate bilo šta - rekao je Vučić i dodao: 

- Sad su izbori u Alabami, zamislite da su Rusi pozvali komisiju tamo i pitali - što niste pustili ovu NVO što je mi finasniramo da posmatra izbore... Ali, ti aršini su različiti za njih i za nas. Što priliči bogu ne priliči volu - rekao je Vučić citirajući latinsku izreku.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online