Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.02.2018.
19:19
J. L. Petković - Vesti A

Vučić o ubistvu Olivera Ivanovića: Sa Radojičićem u svađi od 2000.

Više od mesec dana od ubistva lidera Građanske inicijative SDP-a Olivera Ivanovića i dalje nisu poznate ni ubice ni nalogodavci. Ali, ni vlast u Beogradu nije izašla sa objašnjenjem ko je Milan Radojičić, osoba koja se pojavljuje na svim važnim skupovima Srpske liste (ogranka SNS-a na Kosovu), za koga mnogi političari sa KiM kažu da kontroliše sve na severu KiM.

Tanjug
Dao odgovore u "Ćirilici": Aleksandar Vučić

Ministar policije Nebojša Stefanović nedavno je izjavio da je za Radojičića čuo iz medija, a šef Kancelarije za KiM nemušto kazao da je reč o biznismenu koga je nekoliko puta sreo. Muke u natezanju oko odgovora na ova pitanja, stranačkim kolegama je prekratio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi:

Pročitajte još:

Tanjug/AP

Ubistvo Olivera Ivanovića

- Ne odbacujem mogućnost da je on učestvovao u tome, ali taj čovek je znao da će svi da upere prstom u njega. Pa 10-15 godina njihov sukob traje. Od 2000. godine. Da li je on glup ili lud ili šta je u pitanju? Možda i jeste, dovoljno bahat, ali nadležni organi će to da utvrde.

O ubistvu Olivera Ivanovića bi trebalo da bude reči i na posebnoj sednici Skupštine Srbije sa temom Kosova i Metohije koju su juče zatražile Dveri i Pokret Dosta je bilo. Na pitanje "Vesti" da li smisla pregovarati o modelima rešenja za Kosova u situaciji kada nije rešeno ubistvo koje je do srži poremetilo život građana na KiM, lider DJB Saša Radulović odgovara:

- U ovakvim slučajevima kada postoji politička volja može jako brzo da se reši. Druga stvar je prenemaganje vlade Republike Srbije koja pokušava da prebaci odgovornost na Prištinu. U Prištini je Haradinaj na vlasti uz pomoć SNS-a i kada bi SNS povukao svoju podršku pala bi vlada u Prištini. Zašto SNS ne iskoristi tu mogućnost kada već kaže da je Priština odugovlači postupak. Zašto EU ne izađe i ne kaže nešto o tome na koji način se procesura ubistvo Ivanovića - kaže Radulović.

Lider Dveri Boško Obradović dodaje da je nezamislivo da se posle jednog takvog političkog ubistva ne održi zasednje Narodne skupštine.

- Nije bilo čak ni sednice odbora za KiM. Takođe, odgovornost za ubistvo Ivanovića moraju da snose i međunarodne snage koje se nalaze na KiM. Da li oni učestvuju u zataškavanju istine o ubistvu Olivera Ivanovića i koja je njihova uloga kao u svoje vreme u ubistvu Zorana Đinđića. Tako krupne stvari, ubistva, ne mogu da se dešavaju bez uticaja zapadnih obaveštajnih službi. One u tome ili pomažu ili znaju i neće da saopšte ništa - zaključio je Obradović.

Đurić: Napadaju biznismena

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je za Insajder da postoji trend kriminalizacije severa Kosova, kao i da se Milan Radojičić "bavi biznisom".
- Upoznao sam ga i video u više navrata. Ne znam šta vas tačno interesuje vezano za njegovo posao. Ja nisam adresa koja je nadležna i dužna da daje tu vrstu odgovora. Ponavljam, sve insinuacije koje dolaze i za njegovo rad i za bilo koga drugog, svako ko je kriv treba da odgovara. Ako nema dokaza nije zaslužio da se protiv njega vodi netemeljena kampanja - naveo je Đurić za Insajder.
Đurić je viđen sa Radojičićem u nekoliko navrata. Otvarali su šampanjac na proslavi pobede Srpske liste, sedeli su u prvom redu na jednom mitingu Srpske liste.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online