Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 16.05.2018.
08:54
Vestionline A

Vučić: Ne možemo da zabijemo "nož u leđa" Bugarskoj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na Samitu lidera EU i Zapadnog Balkana u Sofiji, u četvrtak 17. maja.

EPA/Florian Wieser
Aleksandar Vučić

Vučić u Sofiju putuje danas, gde će učestvovati na Samitu Evropskih narodnih partija i razgovarati sa predsednikom Džozefom Dolom. Takođe,  imaće i bilateralni sastanak sa austrijskim kancelarkom Sebastijanom Kurcom, kao i izvršnom direktorkom Svetske banke Kristalinom Georgijevom. 

Drugog dana boravka u Sofiji, pored učešća na Samitu EU-Zapadni Balkan, predsednik Srbije sastaće se sa premijerom Kraljevine Švedske Stefanom Levenom. 

Do pre par dana, zbog prisustva Kosova na samitu i najave da bi pojedine članice EU koje nisu priznale Kosovo, mogle zbog toga da izostanu, nije bilo sasvim jasno da li će i kako Srbija učestvovati na ovom, za Zapadni Balkan važnom skupu, odnosno hoće li Srbiju predstavljati predsednik Vučić. 

On je, pre par dana izjavio da će na Samit EU - Zapadni Balkan u Sofiji otići ukoliko sve bude u redu, imajući u vidu da "svakog dana izađe neka nova deklaracija". 

A nakon telefonskog razgovora sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim, potvrdio je učešće i najavio da će dati doprinos stabilizaciji prilika na Zapadnom Balkanu i rekao da će Srbija nastaviti da daje doprinos evropskoj agendi povezivanja regiona. 

Kako je rekao, postoje manji sastanci na kojima ne mora da se prisustvuje, i na kojima može da se „isteruje formalnost”, ali da se to ne može kada dolaze najmoćniji evropski lideri od kojih nam zavise ekonomija, politička budućnost. 

"Da kažete - ne možemo? Španija to sebi može da dozvoli, jer je u klubu, Srbija nije u klubu. Srbija mora da radi na svom razvoju", rekao je Vučić i dodao da skup u Sofiji organizuju premijer i predsednik Bugarske Bojko Borisov i Rumen Radev, da će doći sve evropske zemlje i da ne možemo da zabijemo "nož u leđa" Bugarskoj i kažemo da nas to ne interesuje, iako su oni nas podržavali na svakom mestu i na različite načine. 

POVEZANE VESTI

Sreda 16.05.2018. 13:58
Са овим није све у реду!!! "Ne možemo da zabijemo "nož u leđa" Bugarskoj" А шта су Бугари радили Србима у Балканским ратовима, у Првом, Другом Светском рату и у задњем рату кад су уступили ваздушни простор Србиновим непријатељима???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online